Højesteret i Nebraska muliggør byggeri af Keystone XL

Byggeriet af den kontroversielle rørledning Keystone XL er kommet et skridt nærmere, efter at staten Nebraskas højesteret har underkendt en dom, der blokerede for rørledningen. Det oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Afgørelsen cementerer, at tidligere lovgivning, der gav tilladelse til byggeriet, er gældende.

Det er angiveligt et rygstød til TransCanada Corp, der gør krav på at bygge rørledningen gennem staten.

Højesteret giver guvernøren medhold i, at han handlede indenfor sine beføjelser, da han godkendte rørledningen uden at rådføre sig med sin styrelse.

Dommerne i Nabraskas højesteret kom frem til deres beslutning, da de ikke kunne opnå enighed og derfor valgte at lade udgangspunktet – den daværende lovgivning – stå.

Keystone XL er blevet kontroversiel, blandt andet på grund af klager fra miljøorganisationer, fordi olien, der transporteres fra Canada, kommer fra tjæresand, som efterlader giftigt affald, når det udvindes. Ledningen går også igennem indianerreservater.

Efter dommen er det juridiske spor udtømt. Det amerikanske udenrigsministerium kommer nu med en redegørelse af, om rørledningen, der går fra den canadiske stat Alberta til det sydlige Texas, er i amerikanske interesser.

Derefter skal præsident Barack Obama tage stilling til, om han vil blokere for byggeriet. En talsmand for præsidenten har tidligere givet udtryk for, at Obama vil nedlægge veto, hvis beslutningen ender på hans bord.

Spørgsmålet om Keystone XL er blevet et nationalt politisk slagsmål, efter det republikanske parti tog det op som et eksempel på, hvordan præsident Obama kvæler den amerikanske økonomi.

Kort efter dommen afviser præsident Obamas økonomiske rådgiver, at rørledningen er et "større økonomisk emne”.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip