Højre-leder mødt af demonstranter i Aarhus

27/03/2013 21:14

BNB

Nyheder
Personen blev anholdt, fordi han tilsyneladende forsøgte af komme i konfrontation med en eller flere af de knap 100 personer, der er mødt op ved biblioteket og demonstrerer under sloganet »Ingen nazister i vores gader«. Ved aftenens arrangement præsenterer lederen af Danskernes Parti, Daniel Carlsen, sin nye bog og holder et oplæg under overskriften »Danskernes nedarvede ret til Danmark«. En talsmand for demonstranterne siger, at de er kommet for fredeligt at demonstrere mod Daniel Carlsen og partiets budskaber. Netop i dag fylder Daniel Carlsen 23 år, og i den anledning har partiformanden uddelt »negerkys« - som han kaldte det - ved arrangementet. Inden aftenens møde fastslog Troels Vestergaard, Hovedbibliotekets drifts- og ressourcechef, at biblioteket ikke har haft betænkeligheder ved at låne lokalet ud til Daniel Carlsen og Danskernes Parti: »Det afgørende for os, er at partiet opfylder de regler, der gælder for et lovligt parti i Danmark. Vi er ligeglade med, hvilken politisk observans partierne har, når de låner et lokale hos os,« sagde han til P4 Østjylland. Danskernes Parti planlægger at stille op til kommunalvalget flere steder i landet til november.

Mest læste i dag

Personen blev anholdt, fordi han tilsyneladende forsøgte af komme i konfrontation med en eller flere af de knap 100 personer, der er mødt op ved biblioteket og demonstrerer under sloganet »Ingen nazister i vores gader«.

Ved aftenens arrangement præsenterer lederen af Danskernes Parti, Daniel Carlsen, sin nye bog og holder et oplæg under overskriften »Danskernes nedarvede ret til Danmark«.

En talsmand for demonstranterne siger, at de er kommet for fredeligt at demonstrere mod Daniel Carlsen og partiets budskaber.

Netop i dag fylder Daniel Carlsen 23 år, og i den anledning har partiformanden uddelt »negerkys« - som han kaldte det - ved arrangementet.

Inden aftenens møde fastslog Troels Vestergaard, Hovedbibliotekets drifts- og ressourcechef, at biblioteket ikke har haft betænkeligheder ved at låne lokalet ud til Daniel Carlsen og Danskernes Parti:

»Det afgørende for os, er at partiet opfylder de regler, der gælder for et lovligt parti i Danmark. Vi er ligeglade med, hvilken politisk observans partierne har, når de låner et lokale hos os,« sagde han til P4 Østjylland.

Danskernes Parti planlægger at stille op til kommunalvalget flere steder i landet til november.