Højresvingsulykker: Stop for modulvogntog

10/10/2013 10:45

Elo Christoffersen

Nyheder
De frygtede og tragiske højresvingsulykker, hvor cyklister og fodgængere dræbes under svingende lastbiler eller busser, viser desværre ikke tegn på at aftage. Måske snarere tværtimod, konstaterer Dansk Fodgænger Forbund. I de seneste 18 måneder er der dræbt 12 cyklister og fodgængere i svingningsulykker med lastbiler og busser. Læs også: Rejsehold skal kulegrave højresvingsulykker Dansk Fodgænger Forbund efterlyser en reel politisk vilje til at ændre situationen. - Der er en del uafklarede spørgsmål til hvorfor disse ulykker sker, men alle kan blive enige om at køretøjernes størrelse spiller en meget afgørende rolle. I alle tilfældene har det dræbende køretøj været en lastbil eller bus, og størrelsen er direkte medvirkende til at ulykken dels overhovedet sker, samt at den næsten altid får en dødelig udgang, siger Mikael le Dous, formand for Fodgængerforbundet og fortsætter: - Dels har chaufføren svært ved at overskue situationen rundt om køretøjet, og dels kan han hverken høre eller mærke ulykken, når den optræder. Læs også: Minister vil bekæmpe højresvingsulykker Mikael le Dous mener, det vil være en idé, at lave stop for endnu større køretøjer. Der er tale om modulvogntog, som politikerne har godkendt et forsøg med. De kører især i havnebyerne og kommer dermed blandt den almindelige bytrafik. - Nu står vi over for en grundig gennemgang af årsagerne til disse ulykker, på foranledning af Transportministeren, og det vil givet kunne dæmme lidt op for ulykkerne en tid, men jeg frygter at virkningsfulde løsninger vil være meget svære at etablere, så længe der er bred enighed blandt politikerne om at trafiksikkerheden nødvendigvis må vige for fremskridtet. Med endnu større køretøjer på vejene må vi desværre nok lære at leve med højresvingsulykkerne, mener Mikael le Dous.

Mest læste i dag

De frygtede og tragiske højresvingsulykker, hvor cyklister og fodgængere dræbes under svingende lastbiler eller busser, viser desværre ikke tegn på at aftage. Måske snarere tværtimod, konstaterer Dansk Fodgænger Forbund. I de seneste 18 måneder er der dræbt 12 cyklister og fodgængere i svingningsulykker med lastbiler og busser.

Læs også: Rejsehold skal kulegrave højresvingsulykker

Dansk Fodgænger Forbund efterlyser en reel politisk vilje til at ændre situationen.

- Der er en del uafklarede spørgsmål til hvorfor disse ulykker sker, men alle kan blive enige om at køretøjernes størrelse spiller en meget afgørende rolle. I alle tilfældene har det dræbende køretøj været en lastbil eller bus, og størrelsen er direkte medvirkende til at ulykken dels overhovedet sker, samt at den næsten altid får en dødelig udgang, siger Mikael le Dous, formand for Fodgængerforbundet og fortsætter:

- Dels har chaufføren svært ved at overskue situationen rundt om køretøjet, og dels kan han hverken høre eller mærke ulykken, når den optræder.

Læs også: Minister vil bekæmpe højresvingsulykker

Mikael le Dous mener, det vil være en idé, at lave stop for endnu større køretøjer. Der er tale om modulvogntog, som politikerne har godkendt et forsøg med. De kører især i havnebyerne og kommer dermed blandt den almindelige bytrafik.

- Nu står vi over for en grundig gennemgang af årsagerne til disse ulykker, på foranledning af Transportministeren, og det vil givet kunne dæmme lidt op for ulykkerne en tid, men jeg frygter at virkningsfulde løsninger vil være meget svære at etablere, så længe der er bred enighed blandt politikerne om at trafiksikkerheden nødvendigvis må vige for fremskridtet. Med endnu større køretøjer på vejene må vi desværre nok lære at leve med højresvingsulykkerne, mener Mikael le Dous.