Højtstående al-Qaeda-leder dræbt - igen

Det er dog langt fra første gang, den tidligere Guantanamo-fange bliver erklæret død. Det har de yemenitiske myndigheder gjort adskillige gange, senest i januar i år, men nogle måneder senere dukkede der en radiotale op, hvor Said al-Shehri raser mod USA.

Nu skulle det dog være ude med al-Shehri, oplyser en talsmand fra Al-Qaeda på Den Arabiske Halvø (AQAP) i en videomeddelelse, der er blevet lagt ud på nettet. Han siger ikke noget om, hvornår Said al-Shehri skulle være blevet dræbt.

Al-Sheri blev betragtet som næstkommanderende i AQAP, der regnes som en af de mest aktive organisationer i terrornetværket - både i forhold til rekruttering, spredning af propaganda og planlægning af terrorangreb.

Efter angrebet på det amerikanske forsvarsministerium Pentagon og tvillingetårnene i New York 11. september 2001 blev Said al-Shehri pågrebet ved den pakistanske grænse til Afghanistan, og som en af de første fanger blev han ført til Guantanamolejren på Cuba.

Han blev løsladt efter næsten seks år i fangenskab uden rettergang og blev herefter sendt til hjemlandet Saudi Arabien, hvor han skulle gennemgå et rehabiliterings- og integrationsprogram for tidligere tilhængere af hellig krig.

Efterfølgende rejste han til Yemen, hvor han tilsluttede sig AQAP, og han er mistænkt for at have været involveret i en dødbringende bombe rettet mod USAs ambassade i hovedstaden Sanaa.

 

Dagens Gossip