Hold dit hjem køligt i varmen

Mette Skøtt, NewsDesk, Aller MediaSolen bager, du er varm og trænger til et pusterum fra sol og sved, men du finder det ikke indenfor, for der er muligvis mere varmt end udenfor – så hvad gør du, hvis du, som de fleste andre danskere, ikke har aircondition? Det giver womansday.com dig svaret på her.Invaderer myrerne dit hjem? Læs her hvad du skal gøre


Luk vinduerne


Du har måske mest af alt lyst til at åbne op for alle vinduer i hele huset eller lejligheden, så vinden kan strømme ind.

Men det hjælper ikke meget, hvis der er vindstille og luften er varm, så vil du nemlig bare lukke mere varme ind. Så hold dem lukkede om dagen, og åben dem op om natten, når det er køligere. 

Stil også gerne dine stueplanter i vindueskarmen. De skærmer for solen og kan godt bruge noget af energien fra solen, så længe du husker at vande dem ekstra.

Brug faner
Har du elektriske faner, så kan du godt bruge dem, men du skal tænke over, at det også koster på elregningen.

Du skal også huske, at en fane skal nedkøle mennesker og ikke rum, så sluk for den, når du ikke er i rummet og vend den rigtigt, så den peger lidt nedad mod de personer, den skal køle. 


Sådan overlever jeres forhold ferien

Sluk lyset


Elektrisk lys kan godt afgive varme og det samme gør levende lys, så selvom det er hyggeligt, så drop lyset og hold temperaturen nede.

Det samme gælder for din elektronik, der også godt kan blive varm og afgive varme – sluk for tingene og spar samtidig på din elregning. 

Spis kold mad
Køligt mad og kolde drinks vil køle din krop, så lav salater med kolde ingredienser, en kold suppe og lækre friske drinks – og skal du varme noget op, så lad være med at gøre det i det varme køkken, for du får i hvert fald ikke kulden over gryderne ved et varmt komfur. Grill i stedet eller smid en nem ret i mikroovnen og lav tilbehør, du ikke skal varme.Tag et koldt bad


Det er ikke sikker, du lige har et badebassin i baghaven, men en kold skyller under bruseren kan også køle dig ned, eller kolde isterninger mod dit håndled. 

Vil du gerne sikre dig mod varmen i fremtiden, så kan du allerede i år plante træer strategiske steder, så de skygger huset mod solen eller til at sidde under på varme dage, men der går nok nogle år, inden de er store nok, og indtil da kan du prøve metoderne ovenover af.

 

Dagens Gossip