Hold pølsen ren!

Engangsgrillen gløder, rosévinen perler, og både solen og din date stråler. Dét er ubekymret sommerhygge. Men det er også her, du skal holde tungen lige i munden – og huske at holde pølserne, det rå kød og salaten adskilt. Ellers kan den hyggelige grillaften hurtigt tage en uheldig drejning.

Hvert år bliver mange hundrede unge danskere syge af madbakterien campylobacter, fordi de ikke har styr på det rå kød ved grillen.

Læs også: Sådan renser du din grillrist uden børste

Mange er nemlig ikke klar over, at kun få dråber kødsaft overført fra det rå kød til fx en stegt pølse kan være nok til at give både opkast og dårlig mave.

Og derfor sætter Fødevarestyrelsen igen i år fokus på grillhygiejne med en ny og humoristisk grill-film.

Læs også: Gode grillråd - sådan undgår du at ende på toilettet

”Filmen ”Hold pølsen ren!” er specielt rettet til de unge, men grillrådene er de gængse. Budskabet er: Hold råt kød væk fra stegt - og fra salat og brød. Vi håber på, at filmen kan bidrage til, at færre unge bliver syge af campylobacter,” siger specialkonsulent Gudrun Sandø.

Sidste år registrerede Statens Serum Institut over 700 unge i alderen 15-24 år syge af campylobacter. Reelt er tallet dog 10-20 gange større, fordi mange ikke går til lægen.

 

Dagens Gossip