Holger K. overvejer at droppe nye ejendomsvurderinger

Skatteministeriet arbejder i øjeblikket på at finde en løsning, der skal sikre, at mange ejendomme ikke ender med en ny forkert vurdering efter flere års fejl. Og her er en suspension af vurderingerne også på tegnebrættet, forklarer Holger K. Nielsen.

»Regeringen er meget optaget af at få en løsning på problemerne med ejendomsvurderingerne. Vi arbejder i øjeblikket på en samlet model, vi kan præsentere for Folketingets partier. Der er på nuværende tidspunkt flere modeller i spil, herunder også en suspension af 2013-vurderingen, men det er for tidligt at sige, om det er den model, vi lander på og i hvilken form,« fastslår han i en skriftlig kommentar.

Ministeren oplyser, at han formentlig kan præsentere en løsning i slutningen af september.

»Som alle ved, er det her en problematik, som både er juridisk og teknisk svær, og derfor prioriterer vi også at komme rundt om alle knasterne, før vi lægger en endelig model frem. Det forventer jeg, at vi kan gøre i løbet af nogle få uger,« siger Holger K. Nielsen.

Hvis regeringen ender med at sløjfe årets offentlige ejendomsvurderinger, bliver det de tidligere fejlbehæftede vurderinger fra 2011, hvor fire ud af ti boliger blev vurderet for højt, der vil være gældende.

Det vil være en god nyhed for de boligejere, hvis hjem stod til en stigning i den offentlige vurdering, forklarer Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea.

»Hvis der ville være stigende grundpriser i de nye vurderinger, så vil det alt andet lige betyde, at boligejerne vil blive ramt mindre hårdt, end hvis de bare bliver ramt af de her grundskyldstigninger, som allerede venter dem,« siger hun med henvisning til grundskyldsstigningerne fra 2011.

Hun understreger dog samtidig, at man ikke kan give et entydigt svar på, hvad det vil betyde for boligejerne, hvis regeringen suspenderer de nye offentlige ejendomsvurderinger.

»De nye vurderinger kunne både betyde, at grundpriserne ville stige yderligere, men de kunne faktisk også betyde det modsatte i kraft af, at vi i de seneste år har haft nogle boligprisfald,« vurderer Lise Nytoft Bergmann.

Dansk Folkeparti, de Konservative og Liberal Alliance gør det i mandagens Berlingske klart, at partierne gerne ser, at regeringen aflyser de kommende ejendomsvurderinger, hvis Skat ikke kan garantere, at de bliver retvisende.

En beslutning, som skatteministeren tilsyneladende heller ikke vil få svært ved at få regeringspartneren i de Radikale til tilslutte sig.

»Udsigten til, at vurderingerne kommer til at ramme mere inden for skiven, har vi ikke, da vi først nu er ved at se på, hvordan vi kan forbedre systemet. Derfor vil jeg ikke afvise, at det kan være et af de værktøjer, vi griber til,« siger skatteordfører Nadeem Faroq (R).

 

Dagens Gossip