Holger K. til Möger: Du kommer tilbage

Det var en tydelig rørt Thor Möger Pedersen, der tirsdag overdrog nøglerne til Skatteministeriet til sin efterfølger, Holger K. Nielsen.

Den tidligere SF-formand holdt en flammetale for sin 37 år yngre partifælle, der nu helt skal forlade toppolitik for at blive et menigt medlem af partiet.

- Politik er en meget brutal affære. Det har du mærket i dit år som minister, og det mærker du, når du står her nu. Det er tit sådan, at ting skal gå op, indledte Holger K. Nielsen sin rosende tale.

- Du er en af de største begavelser, jeg har mødt. Du kan være stolt af din indsats for regeringen og partiet. Jeg ved, at du kommer tilbage igen. Du har så meget politisk talent, lød det fra Holger K. Nielsen.

I de traditionelle afskedsgaver gav Thor Möger Pedersen sin efterfølger rosenkål - med henvisning til et citat fra partistifter Aksen Larsen - samt en cd med 90'er-hits.

- Nu har jeg æren af at overdrage nøglerne til et fantastisk ministerium - til den nu ældste minister i Folketinget fra den yngste, sagde Thor Möger Pedersen.

Efter gaveoverraskelsen takkede Holger K. Nielsen for, at han i det mindste ikke fik udleveret musikken på grammofonplade.

Heller ikke Thor Möger Pedersen selv har trods fyringen helt mistet modet i forhold til at komme tilbage til toppolitik.

- Jeg er kendt som en mand, der har mange drejebøger til det meste. Men ret skal være ret: Det her stod ikke i en af dem, sagde Thor Möger Pedersen.

Han tilføjede, at "det kan være, at det bliver et på gensyn" til en ministerpost i fremtiden.

 

Dagens Gossip