Holland skjuler gigantiske summer for udenlandske firmaer

Det er nemlig ikke ulovligt at bruge andre lande som skattely, men som flere lande bliver tvunget til nøjsomhed og økonomiske stramninger, har debatten flyttet sig over til om skattesystemerne fungerer, og hvordan de egentlig påvirker den globale økonomi.

Nye tal fra OECD viser nemlig, at ud af de 3,5 billioner dollar der blev investeret af udenlandsk valuta i Holland sidste år, blev kun 573 milliarder brugt direkte i den hollandske økonomi. Resten blev sluset ind i blandt andet holdingselskaber specialdesignet til at undgå de højere skatte i firmaernes hjemlande.

»Vi kan ikke klandre firmaerne for at benytte sig af regelsæt, som politikerne selv har godkendt,« siger Angel Gurría, generalsekretær i OECD til ft.com.

Derfor efterlyser Angel Gurría ,at regeringerne laver en reform af skattesystemerne, og på en konference for rigere nationer i Paris i sidste måned fortalte han, at smuthullerne i reglerne udgør en stor risiko for skatteindtægter, skattesuverænitet og skatteretfærdighed, skriver ft.com.

De stater, som er i EU's søgelys, er gået i defensiven, og sidste måned måtte Schweiz bøje sig for kravene, om at skrotte de incitamenter landet havde for at få udenlandske multinationale selskaber til at lave erhvervsinvesteringer og undgå skatterne hjemme.

Sidste år havde Holland og Luxembourg tilsammen 5,8 billioner dollar i udenlandske direkte investeringer ifølge OECD. Og kun de 122 milliarder dollar, ud af de 2,28 billioner dollar, som er i skattely i Luxembourg, kom i omløb i landets egentlig økonomi.

Til sammenligning havde Amerika, England og Tyskland tilsammen 5,4 billioner dollar i udenlandske direkte investeringer, skriver ft.com.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip