Hollande kontakter Obama om spionage

USA's præsident, Barack Obama, gentog i en telefonsamtale onsdag med præsident François Hollande, at Washington er klart indstillet på at bringe spionage, der kaldes "uacceptabel" af dets allierede, til en afslutning.

Telefonsamtalen mellem de to præsidenter kom i stand efter de seneste afsløringer af amerikansk aflytning af blandt andet Hollandes telefon.

- Præsident Obama bekræftede helt klart, at han vil bringe denne praksis til en afslutning, siger en talsmand for Hollande om samtalen.

- Frankrig vil ikke tolerere handlinger, som truer landets sikkerhed, tilføjer han.

Den forhenværende franske premierminister Jean-Pierre Raffarin siger, at skandalen truer landenes forbindelser.

- USA må gøre alt, hvad der står i dets magt for at rette op på vores relationer, efter rapporterne om at det udspionerede præsident Hollande og to af hans forgængere, siger den tidligere franske premierminister.

Den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, kaldte onsdag den amerikanske ambassadør i Frankrig til møde for at afkræve hende svar på amerikanernes aflytning af blandt andre den franske præsident.

Afsløringen kom frem tirsdag, da blandt andre den franske avis Liberation bragte "tophemmelige" dokumenter, som er lækket gennem whistleblowernetværket WikiLeaks.

Det Hvide Hus siger, at man ikke aflytter præsident Francois Hollandes telefon. Men samtidig fremgår det, at man ikke vil kommentere, hvad man eventuelt har gjort før i tiden.

Dokumenterne omhandler aflytning, der har stået på i perioden 2006-2012.

Dokumenterne indeholder blandt andet referater af samtaler om finanskrisen, den græske gældskrise og forholdet mellem præsident Hollandes regering og Tysklands regering under forbundskansler Angela Merkel.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip