Hollande til dansk ambassadør: Jeg er også dansker

Frankrigs præsident, François Hollande, har i forbindelse med en mindehøjtidelighed søndag ved den danske ambassade i Frankrig hovedstad, Paris, udtrykt stor sympati og solidaritet med Danmark efter terrorhandlingerne i København.

Det fortæller den danske ambassadør i Frankrig, Anne Dorte Riggelsen, til Ritzau. Hun holdt søndag en halv time lang samtale med François Hollande.

- Det var en mindehøjtidelighed, som vi på ambassaden og Danmark som sådan aldrig vil glemme. Du har et statsoverhoved, som kommer helt spontant og siger, jeg er dansker. Større kan det ikke blive, siger Anne Dorte Riggelsen.

Ifølge franske medier deltog hundredvis af franskmænd ved mindehøjtideligheden, og flere gav deres sympatitilkendegivelser til den danske ambassadør. Foran ambassaden ligger nu et blomsterhav, og der er også blevet tændt stearinlys.

- Der var et stort behov for at snakke og røre ved mig. Folk sagde til mig, at de står bag Danmark, og at de er dybt berørt over det, der er sket, fortæller Anne Dorte Riggelsen.

Fra lørdag eftermiddag til natten til søndag mistede to civile borgere livet under to angreb mod kulturstedet Krudttønden og den jødiske synagoge i København. Fem betjente blev sårede under angrebene.

Politiet mener, at det er den samme mand, der står bag de to angreb. Den formodede gerningsmand blev dræbt søndag morgen, da han blev ramt af politiets kugler efter at have åbnet ild mod politiet.

Mandag er der mindehøjtideligheder i både København og Aarhus.

Den franske avis Liberation udkommer mandag med en forside, hvor der på dansk står "Vi er danskere".

- Kan man forestille sig at få en mere ubetinget solidaritet endda kærlighed fra et andet europæisk land? Det kan man ikke. Det er en kærlighedserklæring til vores land, siger Anne Dorte Riggelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip