Hollywood rystes af nye påstande om børnemisbrug

Den 31-årige sagsøger Michael Egan står frem i kommende dokumentarfilm om seksuelt misbrug af børn i Hollywood. Ifølge branchebladet Variety har den oscarnominerede dokumentarfilminstruktør Amy Berg i to år arbejdet på en dokumentarfilm om seksuelt misbrug af mindreårige i Hollywood.

Instruktøren har tidligere skabt voldsom debat med filmen »Deliver Us From Evil« om seksuelt misbrug i den katolske kirke, og det er i forlængelse af hendes kommende film, at den idag 31-årige Michael Egan retter anklagen mod den kendte instruktør Bryan Singer, for ved flere lejligheder at have misbrugt ham seksuelt, da han var mellem 15 og 17 år gammel.

Bryan Singer er mest kendt for at have produceret og instrueret filmserien om superheltene »X-Men«, der har været et stort hit, men også for filmen »The Usual Suspects«. Om cirka en måned er der premiere på hans »X-Men: Days of Future Past«, og Bryan Singers advokat Marty Singer har fremført, at dette alene er årsagen til anklagerne mod hendes klient.

»Sagen handler tydeligvis kun om, at en advokat forsøger at få sine femten minutters berømmelse ved at lancere sagen få uger, før Bryans nye film får premiere,« siger Marty Singer, der vil svare igen med en injuriesag.

Michael Egan beskylder Bryan Singer, med anklageskriftets formulering, for at have udnyttet sin »magt, rigdom og status i underholdningsindustrien til at begå seksuelt overgreb og udnytte den mindreårige sagsøger ved brug af alkohol, stoffer, trusler og andre lokkemidler med katastrofale psykologiske og emotionelle mén til følge.«

Michael Egan forsøgte i 90’erne at skabe sig en karriere som skuespiller, og kom derved i forbindelse med Digital Entertainment Network, hvis daværende bestyrelsesformand Marc Collins-Rector i dag er dømt sexforbryder.

Ifølge Michael Egan blev han gentagne gange voldtaget analt og oralt af både Marc Collins-Rector og Bryan Singer, der angiveligt tvang ham til at tage kokain og truede ham med en pistol. Dette foregik ved særlige afterparties, hvor medlemmer af en såkaldt sexring havde diverse former for sex med mindreårige drenge.

Instruktøren Amy Berg har ikke udtalt sig om Michael Egans søgsmål mod Bryan Singer, og det er ikke klart, om der i den kommende film rettes anklager mod andre end Bryan Singer og Marc Collins-Rector. Michael Egan kræver en erstatning på mindst 400.000 danske kroner for overgrebene, og for det langvarige trauma, det har forvoldt.

»Jeg blev voldtaget adskillige gange af adskillige mennesker. Man var som et stykke kød for de mennesker,« fortalte Egan på et pressemøde, dagen efter at sagen var kommet i offentlighedens søgelys.

Første høring i sagen bliver den 21. juli i Honolulu. Bryan Singers advokat Marty Singer har erklæret overfor Associated Press, at kreditkortnota og telefonoptegnelser beviser, at instruktøren befandt sig i Canada under arbejdet på den første »X-Men«-film fra august til oktober 1999, hvor han ifølge anklageskriftet skulle have voldtaget Michael Egan flere gange på Hawaii.

Anklagerne har dog allerede haft alvorlige følger for den 48-årige Bryan Singer, der har aflyst offentlige optræder, mens sagen forløber. Samtidig har TV-selskabet ABC er aflyst visningen af en række TV-trailere for den ny TV-serie »Black Box«, som Singer har været executive producer på, mens CBS overvejer at gøre det samme med Singers serie »Battle Creek«.

 

Dagens Gossip