Holstebro vil skabe bedre forløb for ældre patienter

Men det vil Medicinsk Afdeling i Hospitalsenheden Vest og Holstebro Kommune ændre på. Et nyt projekt, om at skabe bedre forløb, for de ældre patienter, er netop kommet i stand og støttes af Sundhedsstyrelsen med 5,5 millioner kroner.

- En indlæggelse er i sig selv ikke altid positivt for borgerens helbred. Tværtimod kan funktionsniveauet i højere grad opretholdes, når borgeren er i sine kendte omgivelser i eget hjem eller kun indlagt på hospitalet i kort tid. Men det forudsætter, at borgeren får den rette behandling på det rigtige ridspunkt, og det skal projektet være med til at sikre, siger sygeplejechef i Holstebro Kommune, Merete Kjærsgaard.

Projektet har fokus på at nedbringe antallet af genindlæggelser og unødvendige indlæggelser af ældre patienter.

Et nyt alternativ består i, at patienterne får besøg, eller indledende behandling, af de kommunale hjemmesygeplejersker, og indenfor et døgn kommer de på hospitalet til en vurdering på Medicinsk Afdeling.

Det sker i et såkaldt sub-akut ambulatorium, hvor patienten får foretaget den behandling eller de undersøgelser, der skal til, for at behandlingen kan fortsætte i hjemmet via de kommunale hjemmesygeplejersker eller den praktiserende læge.

Patienterne bliver fulgt af hospitalet i 30 dage, hvor kommunens hjemmesygeplejersker kan bruge hospitalet som lægefaglig backup.

Det er en kæmpe fordel for patienterne, fordi så mange af genindlæggelserne sker i de første dage, efter en patient er udskrevet, og ofte inden at patienten kan modtage opfølgende hjemmebesøg, fra sin praktiserende læge.

- Lægernes rådgivning til hjemmesygeplejerskerne giver dem muligheden for at skride hurtigere ind med en behandling, der forhindrer, at patienten skal genindlægges, eller også kan de med større sikkerhed hurtigt afklare, om patienten skal ind på hospitalet igen, siger overlæge Anne Birgitte Pedersen fra Medicinsk Afdeling, Hospitalsenheden Vest.

Direktør for Kultur og Sundhed i Holstebro Kommune, Anders Kjærulff, understreger, at projektet er med til at vise nye veje i sundhedsvæsenet:

- Vi vil være bedre til at skabe sammenhæng mellem hospital, den kommunale hjemmepleje og de praktiserende læger. Med de forandringer, som sundhedsvæsenet gennemgår i disse år, må både kommuner og hospitaler udvikle opgaverne. Det er ikke nok, at vi hver især er gode til at løse vores opgaver, siger Anders Kjærulff.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip