Homo-lov fik tusindvis af franskmænd på gaden

26/05/2013 21:37

BNB

Nyheder
Demonstranterne var opdelt i flere grupper. Den største havde opbakning, vurderer fransk politi ifølge nyhedsbureauet Reuters, fra cirka 150.000 personer. En anden gruppe demonstranter kom ifølge flere internationale medier i konflikt med politiet, da de besatte terrassen over det regerende socialistpartis bygning i hjertet af hovedstaden. Inden de blev fjernet, nåede de at hænge et banner op med en opfordring til Francois Hollande om at forlade den præsidentpost, han vandt for et år siden. Politiet var massivt tilstede i Paris i forbindelse med demonstrationerne. Nyhedsbureauet AFP skriver, at cirka 4.500 betjente var på gaden. Lovforslaget om at tillade homo-ægteskaber samt adoption for homoseksuelle par blev vedtaget i sidste uge og har vakt voldsom debat i den franske befolkning. Tidligere på ugen begik den 78-årige historiker Dominique Venner selvmord i Notre Dame-kirken som en protest mod homo-loven. Han skød sig selv foran alteret i den historiske kirke, som dagligt tiltrækker tusindvis af turister. Allerede lørdag skabte demonstrationer uro i hovedstaden, da en gruppe personer havde bundet hinanden sammen med kæder på midten af den stærkt trafikerede Champs-Elysees. I den forbindelse blev 50 personer anholdt.

Mest læste i dag

Demonstranterne var opdelt i flere grupper. Den største havde opbakning, vurderer fransk politi ifølge nyhedsbureauet Reuters, fra cirka 150.000 personer.

En anden gruppe demonstranter kom ifølge flere internationale medier i konflikt med politiet, da de besatte terrassen over det regerende socialistpartis bygning i hjertet af hovedstaden. Inden de blev fjernet, nåede de at hænge et banner op med en opfordring til Francois Hollande om at forlade den præsidentpost, han vandt for et år siden.

Politiet var massivt tilstede i Paris i forbindelse med demonstrationerne. Nyhedsbureauet AFP skriver, at cirka 4.500 betjente var på gaden.

Lovforslaget om at tillade homo-ægteskaber samt adoption for homoseksuelle par blev vedtaget i sidste uge og har vakt voldsom debat i den franske befolkning.

Tidligere på ugen begik den 78-årige historiker Dominique Venner selvmord i Notre Dame-kirken som en protest mod homo-loven. Han skød sig selv foran alteret i den historiske kirke, som dagligt tiltrækker tusindvis af turister.

Allerede lørdag skabte demonstrationer uro i hovedstaden, da en gruppe personer havde bundet hinanden sammen med kæder på midten af den stærkt trafikerede Champs-Elysees. I den forbindelse blev 50 personer anholdt.