Horsens kommune vælger den sunde linje

Køkkenpersonalet på fire institutioner i Horsens Kommune skifter nu chips og cola ud med agurk og broccoli.

Det sker som led i det to-årige Projekt Øko++ Danmark, der har til formål at gøre de kommunale køkkener mere økologiske. Projektet omfatter blandt andet undervisning af kostfagligt personale i økologiske fødevarer og besøg hos økologiske landmænd.

Køkkenpersonalet på den ene af institutionerne - ASV Horsens - har i flere år serveret økologiske grøntsager og kød for skolens kursister og lærere, men kurset giver nu personalet mulighed for at fokusere endnu mere på bæredygtig sundhed:

- Vi glæder os til at blive dygtigere på området. Blandt andet skal vi bruge fantasien, så vi udnytter lokale, økologiske råvarer optimalt og undgår madspild, siger Birgit Høst Secher, udviklingskonsulent på ASV Horsens.

Store forventninger
Ifølge Paw Amdisen (SF), der er formand for Bæredygtighedsudvalget i Horsens Kommune, har byrådet store forventninger til projektet, der gerne skulle smitte af på andre områder end det kulinariske:

- Projektet giver os mulighed for at gøre en national indsats for økologisk mad. Men mere lokalt kan Horsens Kommune også bruge projektet som løftestang for klimaet ved blandt andet at skære ned på forbruget af kød og i stedet satse på økologiske grøntsager. Vi håber desuden at projektet vil inspirere endnu flere kommunale køkkener til at gøre kosten mere økologisk, siger Paw Amdisen.

FOTO: HORSENS KOMMUNE/PER ALGREEN

 

Dagens Gossip