Hortensia-sagen: Tyv stjal politimands blomster

Hundredvis af haveejere landet over har mistet muligheden for at nyde synet af deres blomstrende hortensia i haven.

Ukendte gerningsmænd har nemlig stjålet skud og stiklinger, men det er en stor gåde hvem der står bag.

En af de udsatte byer er Bramming ved Esbjerg, hvor mange haveejere har haft uønsket besøg af hortensia-tyve, der med skarpe snit stjæler skud og stiklinger.

Vicepolitikommissær Henning Ravn, der bor i Bramming og er ved politiet i Ribe, er en af de politifolk, der har arbejdet på sagen, og nu er hans egen have såmænd også blevet ribbet.

- Ja, vi får heller ikke glæde af hortensiaerne i år, for tyvene har været på spil. Men det er meget mystisk, for vores have er hegnet godt ind, og hunden har tilsyneladende ikke hørt noget, siger han til Dagens.dk, og meddeler at han i øvrigt ikke har meldt sagen til politiet.

Det har rigtig mange andre til gengæld, men det har ikke ført til en opklaring.

- Der er vanvittig mange teorier om hvem gerningsmændene kan være. Alt fra fugle til rådyr og unge med rygsække, men vi ved det ikke. Mange eksperter har udtalt sig, og der har blandt andet været gættet på at knopperne kan bruges som en form for rusmiddel. Men som sagt aner vi det ikke, siger Henning Ravn.

- Vi modtager stadig mange anmeldelser, og alene tirsdag dukkede der fire op. Og man er selvfølgelig fortsat velkommen til at kontakte os ved tyveri fra haven, men et gennembrud i sagen kan vi ikke sige vi har, lyder det fra vicepolitikommissæren fra lokalpolitiet i Ribe.

Det mystisk er blandt andet, at der er sket flere tyverier mens der var sne på jorden, men altså uden at der var efterladt fodspor. Det kaster mistanken på fugle, men de er altså heller ikke blevet fældet på fersk gerning.

Så har du billeder eller video af hortensia-tyvene, er du meget velkommen til at sende det til os på [email protected], så vi kan få kastet lidt lys over hortensia-sagen.

 

Dagens Gossip