Hospital klar til at modtage sårede fra gidseltagning

I forbindelse med den omfattende politiaktion i den franske by Dammartin-en Goele, der ligger omkring 43 kilometer nordøst for Paris, er to nærliggende hospitaler i byerne Meaux og Marne-la-Vallée begge i forhøjet beredskab,

Det sker i tilfælde af, at der skulle være sårede, skriver Le Monde.

Samtidig har fransk politi beordret byens indbyggere til at blive inden døre.

Forholdsreglerne tages efter en gidseltagning på en lille virksomhed i byen, der ifølge franske medier er specialiseret i tryksager og reklamer.

De franske myndigheder er "næsten sikker på", at gidseltagerne er de to hovedmistænkte til Charlie Hebdo-massakren i onsdags.

En ansat i en lokal virksomhed i byen siger til avisen Le Monde, at indbyggerne skal holde sig inden døre.

- Vi er blevet instrueret af politiet til at slukke alt lys og holde os væk fra vinduer. Vi føler os indespærrede, men i sikkerhed. Jeg må lægge på nu, da telefonen er for tæt på vinduet.

- Vi har ikke hørt skud, kun helikoptere i luften, siger den ansatte.

Samtidig skal skolebørn holdes på skolerne, hvor de er i sikkerhed, skriver byens rådhus på sin hjemmeside.

To skoler befinder sig få hundrede meter fra virksomheden, hvor gidseltagningen finder sted.

Elever og lærere følger sikkerhedsprocedurer og holder sig inden døre og væk fra vinduerne. Forældre ringer ind og er paniske, skriver avisen Le Monde.

88.000 franske politibetjente og militærfolk deltager i menneskejagten på de to brødre, Cherif Kouachi og Said Kouachi, der er mistænkt for at stå bag onsdagens angreb mod det satiriske ugeblad Charlie Hebdo, hvor 12 mennesker blev dræbt.

/ritzau/

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip