Hospital undersøger sig selv efter donorfejl

En ny sag om et patientforløb på Aarhus Universitetshospital, får nu hospitalet til at iværksætte undersøgelse af området vedrørende organdonation og hjernedødserklæring. Det oplyser hospitalet til Ritzau.

- Patienter og pårørende skal have sikkerhed for den kvalitet vi yder og ikke have unødig usikkerhed om de spørgsmål, som de to forskellige forløb rejser.

- Vi vil derfor snarest sætte en undersøgelse i gang, siger Vibeke Krøll, chefsygeplejerske, Aarhus Universitetshospital.

Det er endnu ikke besluttet præcist, hvordan undersøgelsen på Aarhus Universitetshospital skal gennemføres og af hvem. Beslutningen vil blive truffet i meget nær fremtid.

Undersøgelsen bliver iværksat på baggrund af to sager.

Først et behandlingsforløb, hvor en familie måtte tage stilling til, om deres hårdt kvæstede 19-årige datter skulle være organdonor, kort tid før hun mirakuløst vågnede op og hurtigt kom i bedring.

Samtidig skal endnu en mediehistorie være på vej med beskrivelse af et patientforløb fra 2002 på Neurokirurgisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. Forløbet sammenlignes angiveligt med det forløb, der er beskrevet i DR dokumentaren "Pigen der ikke ville dø".

Ifølge Aarhus Universitetshospital er der dog ikke tale om den samme situation.

Behandlingen er ifølge hospitalet fulgt korrekt helt efter den retningslinje, som var gældende i 2002 for både konstatering og senere afkræftelse af hjernedød.

Men informationen af de pårørende og tidspunktet for informationen har ikke været i orden - bedømt ud fra journaloplysningerne, lyder det videre.

 

 

Dagens Gossip