Hotelgæster evakueret på grund af bombefrygt i København

En del hotelgæster på Hotel Marriott i København fik afbrudt nattesøvnen, da de tidligt lørdag morgen blev vækket af politimænds banken på deres dør.

På grund af et mistænkeligt køretøj uden for hotellets foyer er gæsterne blevet evakueret, oplyser Københavns Politi.

- Hotellet kontakter os, fordi en person har været inde på hotellet og opført sig mistænkeligt. Han har efterladt nogle effekter derinde og køretøjet foran foyeren.

- Det virker mistænkeligt på personalet. Det kan vi kun give dem ret i, da vi kommer frem, siger vagtchef Kristian Aaskov til Ritzau.

Han fortæller, at bomberyddere arbejder på stedet, fordi der er frygt for, at bilen foran hotellet gemmer på en bombe.

- Vi tør ikke bare at gå hen og åbne bildøren, så man kan godt sige, at der er mistanke om en bombe. Vi lader bomberydderne gøre deres arbejde. Så tjekker de, om det er ufarligt eller ej, siger Kristian Aaskov.

Manden efterlod personlige genstande på hotellet, men det er bilen, som for alvor er fokus for politiets arbejde.

- På hotellet lægger han personlige effekter. Det er ikke dem, der giver anledning til, at vi gør, som vi gør. Det er køretøjet og hans mærkelige opførsel.

- I køretøjet ligger der kufferter, som ser mærkelige ud. Sammenholdt med hans gøren og laden vælger vi at afspærre det hele, siger vagtchefen.

Kort før klokken ni lørdag morgen åbnede forsvarets bomberyddere bilens bagagerum og fandt diverse genstande, der nu vil blive undersøgt nærmere, oplyser Københavns Politi på Twitter.

Den pågældende mand er i politiets varetægt, men det får ikke politi eller bomberyddere til at afblæse indsatsen.

- Vi har manden hos os, men han er ikke kommet med oplysninger, der gør, at vi ikke skal foretage os det, som vi har gang i, siger Kristian Aaskov.

Alle gæster med værelse ud mod Kalvebod Brygge er blevet evakueret. Samtidig er trafikken påvirket, da vejen foran hotellet hen mod indkøbscentret Fisketorvet er afspærret. Busser på strækningen har fået lagt deres ruter om.

Det er uvist, hvilken type køretøj der er blevet efterladt.

Det præcise antal gæster, som måtte forlade deres værelser, er heller ikke oplyst.

I første omgang regnede politiet med, at der skulle arbejdes på stedet frem til klokken syv lørdag morgen.

Klokken ni er forsvarets bomberyddere fortsat i gang med at finkæmme området omkring hotellet, der fortsat er afspærret, oplyser vagtchefen hos Københavns Politi.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip