Hovedstadens sygeplejersker smider stopuret

De skal ikke længere stemple ind og ud, når de er på besøg hos en borger, og det vil give en langt mere fleksibel hverdag til gavn for både sygeplejersker og byens ældre, lyder det fra sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

»Medarbejderne har følt tidsregistreringerne som kontrol og manglende tillid til, at man tror på, at de kan udføre deres opgaver på en god måde. Det er rigtig vigtigt, at vi nu får gjort op med det, fordi det er med til at skabe større arbejdsglæde og i sidste ende en bedre sygepleje til borgerne,« siger Ninna Thomsen i en pressemeddelelse.

De københavnske sygeplejersker får desuden udleveret en iPad i håbet om, at de dermed slipper for at dobbeltdokumentere deres borgerbesøg. Fremover skal de derfor kun indtaste deres dokumentation én gang på deres iPad. Tidligere skulle de både skrive i borgerens papirjournal og igen elektronisk på kontoret.

»Opgøret med den her dobbeltdokumentation giver mere tid sammen med borgerne, og det, synes jeg, er utroligt positivt. Medarbejderne kan nu komme i tættere dialog med borgerne omkring deres dokumentation og få større mulighed for at inddrage dem. Det betyder også, at risikoen for fejl og utilsigtede hændelser forventes at blive reduceret,« siger Ninna Thomsen.

Afbureaukratiseringen roses af kredsformand Vibeke Westh fra Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden.

»Alle sygeplejersker er interesserede i at arbejde efter det, der reelt virker. Derfor skal vi have fokus tilbage på indsamling af viden i stedet for på registrering af handlinger og tid. Og vi bakker fuldstændig op om Københavns Kommunes beslutning og opfordrer til mere af samme skuffe,« siger Vibeke Westh i pressemeddelelsen.

 

Dagens Gossip