Hun glemte sin søns fødselsdag: Nu kommer hun med et opråb til andre karrieremødre

Da norske Shazia Sarwars søn var tre år gammel, oplevede hun en vildt, hektisk morgen.

Hun var forsinket på vej på job som økonomichef og skulle først aflevere purken i børnehaven. De nåede frem til børnehavens indgang, hvor der hang flag.

Først da slog det hende: Sønnen havde fødselsdag. Det var ham, de flagede for.

Sådan indleder hun et åbent brev til karrieremøder i VG. Hun erkender, at det har taget flere år, før hun kunne grine af episoden.

“Kære karrieremor, vi har alle smagt nederlaget en eller flere gange. Spørgsmålet er, hvad du gør med det?,” skriver hun.

Vanvittige krav
Hun oplever, at hun selv og mange andre kvinder er begyndt at stille absurde krav til sig selv.

“Jeg ved ikke engang, hvor de kommer fra, disse stadig mere absurde påstande om at smide købesupperne ud og lave tomatsuppe fra bunden med friske, økologiske tomater og kyllingefond, mens du ligger på sofaen med agurkeskiver på øjnene og grøn te med en frisk citronskive inden for armslængde,” skriver hun.

Læs også: Alle advarede mig om at få børn, men de glemte at fortælle mig dette

Der opstår hashtags på de sociale medier som #SuperMom, #Husmorsysler eller #Multitasking. Men Shazia Sawars mener ikke, det er sjovt. I hvert fald ikke i længden.

“Vi er ikke supermødre. Vi er bare mødre, der prøver alt for hårdt. Jeg lærte min dyrebare lektie den dag uden for børnehaven: Jeg vil aldrig være perfekt. Og det er okay,” skriver hun.

Naturligvis er hjemmelavet mad sundere ned noget halvfabrikeret og hurtigt. Mindre salt, fedt og tilsætningsstoffer.

“Men hvem passer vores psyke? Lettere former for angst og depression er dobbelt så almindelige hos kvinder end hos mænd. Årsagen er, at vi forsøger at klare alt. Hele tiden. Jeg kender mange kvinder, der sidder på et højhastighedstog på ven ind i den berømte mur. De tror, det er deres job. Jeg synes, de stiller uhyrlige krav til sig selv - i køkkenet, på arbejdet, i venindegruppen, i gymnastiksalen og som forældre og kærester og ægtefæller.”

Læs også: Slut med tvangsfodring og tårer ved bordet: Sådan får du din baby til at spise med et smil

Hun mener, mange karrieremødre ville have godt af at trække lidt i bremsen.

“Ingen børn lider nød, hvis de ikke får pertentligt skårne gulerodsstykker med i madkassen og en grøn smoothie, før de går hjemmefra. Min søn er teenager i dag. På min fødselsdag fornylig holdt han en tale, hvor han sagde, at jeg var verdens bedste kok og mord. Det er en stor besked at få. På trods af fødselsdagen, jeg glemte, og de genveje, jeg tog.”

 

Dagens Gossip