Hun lærte sin døve kat tegnsprog, og nu forstår de hinanden

Det hele begyndte, da Kim Silva og hendes mand, som begge er hørehæmmede, forelskede sig i den døve siameser Bambi.

Efter at have undervist børn på en skole for døve hele sit voksen liv, besluttede Kim Silva sig for at forsøge at hjælpe Bambi til et nemmere liv, ved at lære hende tegnsprog.

- Siden mine døtre lærte tegnsprog, da de var helt små, vidste jeg, hvordan jeg skulle introducere tegn, siger hun til huffingtonpost.com.

Læs også: Se den grønne kat fra Bulgarien

Bambi var på et internat i Texas, og da der ville gå et lille stykke tid, inden hun kunne komme hjem til familien Silva i Connecticut, tænkte hun, at hun lige så godt kunne gå igang med at lære sine hørende katte sproget i mellemtiden.

- Bobcat forstod det med det samme. Min anden kat, Bear, var ret gammel og ikke interesseret, siger hun.

Læs også: Hund eller kat? Dine kæledyr afslører din personlighed

Men da Bambi endelig ankom, var hun endnu mere lærenem. Højst sandsynligt, fordi hun også havde Bobcat at lære lidt fra, vurderer Kim Silva.

For da Bear døde og Thomacina kom ind i familien, gik det endnu hurtigere.

Kattene har efterhånden lært en god portion ord. Bl.a. ‘kom’, ‘mere’, ‘sov’, ‘dans’, ‘reje’ og ‘dåsemad’.

Læs også: Disse 10 ting må du aldrig give din kat

Selvom de kloge katte responderer på Kim Silvas tegn, bruger de ikke selv tegn, når de skal kommunikere, men Kim Silva håber, at det kommer en dag.

- Katte er meget mere aktive omkring mennesker, fordi de har lyst til at kommunikere. Bobcat var bare en ‘ædende pude’, før han lærte tegn. Han interagerede med andre katte, men ignorerede mennesker. Efter at han lærte tegnsprog som 7-årig blev han et ekstrovert midtpunkt, siger hun

Kim Silva håber, at hendes video kan inspirere andre til at tage et hørehæmmet kæledyr til sig og lære det at kommunikere.

 

Dagens Gossip