Hun slog sin voldtægtsmand ihjel: Nu er hun fri og vil have hævn over dem, der smed hende i fængsel

14 gange. Så mange gange stak mexicanske Yakiri Rubio sin ene voldtægtsmand i kroppen i december 2013. Det skriver Vice News.

Han og en anden mand overfaldt Yakiri Rubio brutalt, men kvindens forsvar blev den ene mands død.

Den anden overfaldsmand indgik tilsyneladende en aftale med myndighederne, som betød, at de tiltalte kvinden for drab. Yakiri Rubio nåede at sidde fængslet i tre måneder for drabet.

Sagen fik så massiv omtale i medierne, hvor kvinderettighedsorganisationer, familiemedlemmer og tusindvis af støtter til kvinden udtalte deres kritik over tiltalen. Kritikken medførte, at alle anklager mod hende faldt til jorden i maj måned, og at kvinden blev sat fri.

Læs også: 17-årig så kæresten overfalde mor og søster og tog sagen i egen hånd

Yakiri Rubio er i dag 21 år og har besluttet at stille op til det lokale bystyre i Mexico City. Hun ønsker nu ikke længere at være kendt som ”kvinden, der dræbte sin overfaldsmand” eller som den ”knivskarpe”, som medierne og andre har døbt hende.

I stedet vil hun ind i politik i Mexico City, og hun har tænkt sig at kæmpe for kvinders rettigheder. I Mexico er der endnu ikke nogen lov, der som sådan afgør, om selvforsvar er en legitim grund til at handle som Yakiri Rubio gjorde.

- Hvis en kvinde er et øde sted med en mand, der er ved at flå hendes tøj af... En mand der vil voldtage gende, og det eneste våben, hun har, er en sten. Hvor og hvordan skal hun så slå ham? Hvis hun slår ham ihjel, så vil hun blive smidt i fængsel, som jeg blev det. Det vil jeg ændre på. Vent og se, siger hun resolut, siger hun til Vice News.

Hun siger desuden:

- Når jeg vinder, vil jeg angive alle de korrupte myndigheder og politikere i mit parti og i andres. Vent og se.

 

Dagens Gossip