To hunde døde af varme og iltmangel på hundepension

To hunde mistede livet på en hundepension i Funder tæt ved Silkeborg. De to hunde døde på grund af for meget varme og mangel på vand natten til torsdag den 10. juli, hvor der var varslet om tropenat med nattetemperaturer over 20 grader.

De to hunde, Mini og Sally, der begge er franske bulldogs, blev passet på Tollund Hundepension, imens deres to familier var på ferie.

- Ejeren af hundepensionen ringede til min svoger torsdag og fortalte, at vores hund og min søsters families hund, Sally, var døde på grund af uheldige omstændigheder, men jeg vil ikke kalde det uheldigt, jeg vil hellere kalde det utilgivelige omstændigheder, siger Ditte Bech til Midtjyllands Avis.

Læs også: Denne hunds sidste dag på jorden er både smuk og hjerteskærende

- Det er utilgiveligt, at man på en tropenat lader hundene være i et hundehus, hvor der ikke er ventilation eller adgang til vand. Franske bulldogs skal have adgang til vand og frisk luft, når det er så varmt. De er simpelthen blevet kogt ihjel. Sådan siger Ditte Bech til bt.dk.

Så snart ejeren af hundepensionen, Bernd Wolf, opdagede, at de to hunde var afgået ved døden, ringede han efter dyrlægen.

- Der er sket et eller andet i løbet af natten, der har gjort, at de to franske bulldogs har hyperventileret, og så har der simpelthen ikke været nok luftcirkulation, forklarer Bernd Wolf til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Jeg har det meget forfærdeligt, frygteligt, siger han uddybende til tv-stationen.

Læs også: Sommeren kan være farlig for din hundehvalp

Og det er især tanken om, hvordan Mini og Sally døde, der hjemsøger Ditte Bech.

- Det er så forfærdelig en død, de har fået. Jeg kan næsten ikke forestille mig noget, der er værre, siger Ditte Bech til bt.dk og fortsætter:

- Det er svært at komme videre. Tanken om, hvordan de døde hele tiden i baghovedet. Skrabede de på døren for at komme ud? Hvor længe har de lidt? Har den ene set den anden dø og derefter givet op selv? Hvad går der igennem hovedet på sådan en lille hund, i den situation?

Følg Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og underholdning

Både Ditte Bech og hendes søster har meldt ejeren af Tollund Hundepension, Bernd Wolf, til politiet.

- Jeg kan jo ikke få min døde hund tilbage. Men jeg er simpelthen nødt til at gøre noget for at få belyst det her, siger Ditte Bech til bt.dk.

 

Dagens Gossip