Hundreder af spritsyndere fanget i politiets færdselskontrol

I færdselskontrollen i uge 27, hvor indsatsen primært gik på at fange spiritus- og narkotikapåvirkede førere i trafikken, gik mange i politiets fælde.

Under den målrettede kontrol standsede betjente 6.479 køretøjer, og i alt overtrådte 1.185 personer reglerne. 68 førere af motorkøretøj blev sigtet for at have spiritus i blodet, mens 34 var påvirket af narkotika eller medicin, hvorfor de også blev sigtet. Også 19 knallertførere blev sigtet for spirituskørsel.

Også uden for kontrolområderne snuppede politiet både spiritus- og narkotikasyndere. På landsplan sigtede betjente i alt 274 personer for spirituskørsel, og 23 af dem var involveret i trafikuheld. Og 114 personer har fået en sigtelse mod sig for narko- eller medicinkørsel.

Derudover manglede 316 personer i de målrettede kontroller sikkerhedsselen, 152 kørte bil uden at have bestået køreprøven og erhvervet sig det lyserøde kørekort, og 24 var førere af et køretøj, selv om de har fået frakendt kørekortet.

Politiet foretog i uge 23 en lignende kontrol, hvor der blev registreret 1.496 lovovertrædelser blandt de 13.283 standsede køretøjer. 105 blev sigtet for at køre spirituspåvirkede, mens 23 havde taget narkotika eller medicin.

Siden den første uge i juni har Rådet for Sikker Trafik kørt kampagnen »Hvem kører hjem?« for at sætte fokus på netop at lade bilen stå, hvis man har drukket øl eller vin med vennerne i aftensolen. Kampagnen fortsætter sommeren igennem, ligesom politiet også vil være at finde på vejene, selv om den målrettede kontrol er afsluttet.

 

Dagens Gossip