Hurtigløbere sparker nyt liv i kriseramte Dortmund

Efter en hård uge på Bundesligaens sidsteplads kan spillerne i storklubben Borussia Dortmund lørdag eftermiddag kigge på tabellen med lidt mere ro i sindet.

Dortmund vandt nemlig det vitale bundbrag mod Freiburg med 3-0 i en kamp, hvor de to offensive lyn Marco Reus og Pierre-Emerick Aubameyang delte målene mellem sig.

I det hele taget må der være tilfredshed i Dortmund-lejren, for sejren var ikke et mål for stor efter en overbevisende indsats, der stod i skarp kontrast til den jammerlige forestilling mod Augsburg i onsdags.

Jürgen Klopps tropper kom blæsende ud af omklædningsrummet og gik til angreb på hjemmeholdet fra kampens start.

De første 10 minutter var der nærmest ensrettet trafik på det udsolgte Schwarzwald-Stadion, hvor Freiburgs tilhængere kunne se deres egen målmand, Roman Bürki, komme under alvorlig beskydning.

Der skulle dog en brøler af hjemmeholdets Mike Frantz til, før Dortmund fik den nerveberoligende 1-0-scoring: Midtbanemanden spillede bolden alt for kort tilbage, hurtige Pierre-Emerick Aubameyang smuttede imellem og kunne spille Reus helt fri.

Selv om angrebsbølgerne derefter stilnede lidt af, sad gæsterne tungt på opgøret, og en utilfreds Freiburg-træner Christian Streich skiftede to mand ud i pausen, uden at det ændrede billedet.

Tværtimod kunne Aubameyang udbygge føringen med to mål efter pausen, der sikrede den overbevisende 3-0-sejr.

Dermed overlader Dortmund sidstepladsen til VfB Stuttgart, der på hjemmebane tabte 0-2 til Bayern München.

Det er Bayerns første sejr i 2015, og den kom i stand på to flotte venstrebenstræffere af først Arjen Robben og siden David Alaba, som begge sendte bolden helt op i målhjørnet.

Bayern holder afstanden på otte point til Wolfsburg, der besejrede Hoffenheim med 3-0. André Schürrle debuterede for topholdet med at lægge op til Bas Dosts 1-0-scoring efter tre minutters spil. Nicklas Bendtner kom ikke på banen.

For Mainz med den danske træner Kasper Hjulmand blev det en skidt lørdag, da holdet hjemme tabte med 0-2 til Hertha Berlin.

Mainz blev handicappet af, at målmand Loris Karius blev udvist efter en halv time, og så kunne hovedstadsklubbens nye træner, Pal Dardai, tage en sejr i sin debutkamp på sidelinjen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip