Hurtigløbere sparker nyt liv i kriseramte Dortmund

07/02/2015

Efter en hård uge på Bundesligaens sidsteplads kan spillerne i storklubben Borussia Dortmund lørdag eftermiddag kigge på tabellen med lidt mere ro i sindet.

Dortmund vandt nemlig det vitale bundbrag mod Freiburg med 3-0 i en kamp, hvor de to offensive lyn Marco Reus og Pierre-Emerick Aubameyang delte målene mellem sig.

I det hele taget må der være tilfredshed i Dortmund-lejren, for sejren var ikke et mål for stor efter en overbevisende indsats, der stod i skarp kontrast til den jammerlige forestilling mod Augsburg i onsdags.

Jürgen Klopps tropper kom blæsende ud af omklædningsrummet og gik til angreb på hjemmeholdet fra kampens start.

De første 10 minutter var der nærmest ensrettet trafik på det udsolgte Schwarzwald-Stadion, hvor Freiburgs tilhængere kunne se deres egen målmand, Roman Bürki, komme under alvorlig beskydning.

Der skulle dog en brøler af hjemmeholdets Mike Frantz til, før Dortmund fik den nerveberoligende 1-0-scoring: Midtbanemanden spillede bolden alt for kort tilbage, hurtige Pierre-Emerick Aubameyang smuttede imellem og kunne spille Reus helt fri.

Selv om angrebsbølgerne derefter stilnede lidt af, sad gæsterne tungt på opgøret, og en utilfreds Freiburg-træner Christian Streich skiftede to mand ud i pausen, uden at det ændrede billedet.

Tværtimod kunne Aubameyang udbygge føringen med to mål efter pausen, der sikrede den overbevisende 3-0-sejr.

Dermed overlader Dortmund sidstepladsen til VfB Stuttgart, der på hjemmebane tabte 0-2 til Bayern München.

Det er Bayerns første sejr i 2015, og den kom i stand på to flotte venstrebenstræffere af først Arjen Robben og siden David Alaba, som begge sendte bolden helt op i målhjørnet.

Bayern holder afstanden på otte point til Wolfsburg, der besejrede Hoffenheim med 3-0. André Schürrle debuterede for topholdet med at lægge op til Bas Dosts 1-0-scoring efter tre minutters spil. Nicklas Bendtner kom ikke på banen.

For Mainz med den danske træner Kasper Hjulmand blev det en skidt lørdag, da holdet hjemme tabte med 0-2 til Hertha Berlin.

Mainz blev handicappet af, at målmand Loris Karius blev udvist efter en halv time, og så kunne hovedstadsklubbens nye træner, Pal Dardai, tage en sejr i sin debutkamp på sidelinjen.