Husker du tsunamien? I dag er det 10 år siden dødens bølge ramte

Klokken 01.58 den 26. december dansk tid blev et jordskælv udløst med epicenter vest for øen Sumatra i Indonesien.

Det registreres til at ligge på 9,1 på Richterskalaen og er dermed et af de mest voldsomme, siden man begyndte målingerne.

Skælvet blev startskuddet til en række ødelæggende tsunamier langs med flere landes kyster langs Det Indiske Ocean. I dag er det 10 år siden, at den 30 meter høje bølge fejede ind og ramte kysterne.

Tsunamien anslås at have kostet 229.866 liv. Derudover blev omkring halvanden million mennesker hjemløse. Blandt ofrene var 46 danskere.

Penge strømmede ind til ofre
Indonesien blev ramt hårdest. Her anslås 120.000 mennesker at have mistet livet. I Thailand blev feriestedet Khao Lak ramt hårdt af bølgen. 3.689 mennesker mistede livet.

Også de populære turistmål Phuket og Phi Phi blev ramt af monsterbølgen. Selv Somalia i det østlige Afrika, der ligger 4500 kilometer fra jordskælvets epicenter, blev ramt af enorme bølger.

I kølvandet på naturkatastrofen var danskernes velvilje stor. Der blev indsamlet omkring 300 millioner kroner på landsplan til ofrene.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip