Huspriser falder i provinsen og stiger i hovedstaden

Men priserne på lejligheder har været stigende gennem nogle måneder, så er det først nu, at priserne på huse er begyndt at følge med i hovedstadsområdet og i Midtjylland, viser de seneste tal fra Realkreditrådet for årets første kvartal.

Samlet set er prisene på parcel- og rækkehuse stadig stort set uændret, fordi priserne i resten af landet er faldet.»Der er stadig et overtal af områder med årlige prisfald, men især omkring landets største byer er der nu små prisstigninger i forhold til for et år siden. Priserne på ejerlejligheder stiger til gengæld over det meste af landet. Der er prisstigninger på ejerlejligheder i fire af landets fem regioner, og der har nu været stigende priser i landet under ét i de seneste fem kvartaler,« siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Lejlighederne er steget med 5,4 procent på landsplan fra første kvartal sidste år til første kvartal i år.

I det forløbne kvartal blev der på huse givet et gennemsnitligt nedslag på 11,7 procent, mens sælgere af lejligheder kun slog 6,6 procent af prisen.

Den gennemsnitlige pris per kvadratmeter på sommerhuse er faldet  med halvanden procent til 13.879 kroner, viser statistikken.

 

Dagens Gossip