Huspriserne faldt mod årets slutning

Det danske boligmarked har det stadig svært. Fra tredje til fjerde kvartal sidste år faldt priserne på enfamiliehuse med 0,5 pct. på landsplan. Det gik hårdest ud over husene i Region Syddanmark og Region Midtjylland.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. I opgørelsen kan man se, at Hovedstaden slap med et prisdyk på 0,4 procent, mens priserne ligefrem steg på Sjælland og i Nordjylland.

Når det gælder ejerlejlighederne, så steg priserne på dem for tredje kvartal i træk i tre ud af de fem regioner.

Læs flere artikler om bolig her

Cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian bemærker i en kommentar til tallene, at boligmarkedet stadig står i stampe.»Her op til påske er der altid stor fokus på udviklingen på boligmarkedet. Budskabet fra ejendomsmæglere og mange andre er, at boligmarkedet er vendt - og vel og mærke til det bedre. Dette udsagn er imidlertid ikke velunderbygget af fakta,« skriver Steen Bocian.

Han bevarer dog en smule optimisme.

»Når vi kigger fremad, så venter vi svag vækst i dansk økonomi. Når vi kombinerer det med den fortsat ekstremt lave rente, så tør vi godt tro på, at huspriserne ikke vil falde yderligere over de kommende år, og der er endda basis for at vente beskedne prisstigninger,« hedder det videre fra Steen Bocian.

 

Dagens Gossip