Hvad er reguleringsordningen?

Skrevet af BNB

18/04/2013
Hovedformålet med reguleringsordningen på det offentlige område er at sikre et nogenlunde parallelt lønforløb mellem det private og offentlige arbejdsmarked.Efterregulering af de offentlige lønninger sker med 80 procent af den opgjorte forskel i lønudviklingen mellem den offentlige sektor og det private arbejdsmarked.Hvis så en gruppe – f.eks. lærerne <saxo:ch value="226 128 147"/> opnår en lønstigning via en forhandling, kan de øvrige grupper se frem til, at reguleringsordningen vil reducere deres lønstigning. Det skyldes, at reguleringsordningen tager udgangspunkt i den gennemsnitlige lønudvikling på det pågældende område.For udvalgte grupper af kommunalt ansatte vil lønnedgangen pr. måned se således ud, hvis lærerne får en lønstigning på 4,5 pct.:Kontorassistenter 129 kroner.Social- og sundhedshjælpere 126 kroner.Sygeplejersker 151 kroner.Dagplejere 117 kroner.Pædagogmedhjælpere 102 kroner.Rengøringsassistenter 107 kroner.Pædagoger 136 kroner.Kilde: Kraka

Mest læste i dag

Hovedformålet med reguleringsordningen på det offentlige område er at sikre et nogenlunde parallelt lønforløb mellem det private og offentlige arbejdsmarked.

Efterregulering af de offentlige lønninger sker med 80 procent af den opgjorte forskel i lønudviklingen mellem den offentlige sektor og det private arbejdsmarked.

Hvis så en gruppe – f.eks. lærerne <saxo:ch value="226 128 147"/> opnår en lønstigning via en forhandling, kan de øvrige grupper se frem til, at reguleringsordningen vil reducere deres lønstigning. Det skyldes, at reguleringsordningen tager udgangspunkt i den gennemsnitlige lønudvikling på det pågældende område.

For udvalgte grupper af kommunalt ansatte vil lønnedgangen pr. måned se således ud, hvis lærerne får en lønstigning på 4,5 pct.:

Kontorassistenter 129 kroner.

Social- og sundhedshjælpere 126 kroner.

Sygeplejersker 151 kroner.

Dagplejere 117 kroner.

Pædagogmedhjælpere 102 kroner.

Rengøringsassistenter 107 kroner.

Pædagoger 136 kroner.

Kilde: Kraka