Hvad hedder Norges største lufthavn?

Tilbage i juni skiftede lufthavnen Gardermoen i Oslo navn som i led i en større ændring af profileringen af de statslige norske lufthavne. Nu hedder hovedlufthavnen Oslo Lufthavn. Men skiftet skete så diskret, at flyselskaberne ikke blev informeret.

Grunden til navneændringen var ifølge Avinor, som driver størstedelen af de norske lufthavne, at undgå forvirring, da Oslo-lufthavnen tidligere havde mange navne. Officielt var det Gardermoen, men også Oslo Lufthavn, Oslo Lufthavn Gardermoen og OSL, skriver check-in.dk.

Nu er det kort og godt Oslo Lufthavn med lufthavnskoden OSL. Men flyselskaberne bruger stadig navnet Gardermoen om Oslo Lufthavn, og heller ikke de er helt enige. SAS kalder lufthavnen Oslo, Norge - Gardermoen og Norwegian bruger navnet Olso-Gardermoen.

Både SAS og Norwegian var overraskede over den manglende officielle besked. Hos Norwegian siger kommunikationsrådgiver, Astrid Mannion, at det var ukendt for flyselskabet, at Avinor helt var stoppet med at bruge navnet Gardermoen.

Norwegian vil nu se på, hvordan navneskiftet påvirker selskabets kommunikation, men Astrid Mannion påpeger, at det er vigtigt, der et er tydeligt skel mellem navnene på lufthavnene i Oslo-regionen, skriver check-in.dk.

 

Dagens Gossip