Hvad?! Nu tester de også for doping i skak

Det er umiddelbart en sær tankegang at teste for doping indenfor skak-verdenen. Det vel er nok begrænset, hvor meget en stillesiddende person foran et skakbræt har brug for præstationsfremmende midler, ville de fleste nok tro.

Ikke desto mindre annoncerede det internationale skakforbund, FIDE, i efteråret, at man begynde at foretage dopingtest af elitespillerne. Det gik mandag ud over verdensranglistens nummer et, norske Magnus Carlsen.

Efter en VM-kvalifikationskamp blev han og den russiske modstander, Vladimir Kramnik, trukket til side og bedt om at afgive en urinprøve. Der skulle gå næsten to timer, før Magnus Carlsen var i stand til dette, og selv synes han, at prøverne er tåbelige.

- Jeg følte, at det var spild af tid. Jeg havde meget ondt af mig selv, da jeg sad der, siger han til det norske medie VG.

Grunden til dopingtestene skyldes, at FIDE forsøger at få gjort skak til en OL-disciplin, og da Den Internationale Olympiske Komité, IOC, har fastsatte krav om dopingtest af udøverne, kan skakspillerne godt vende sig til hele hurlumhejen. 

Det var første gang, at 21-årige Magnus Carlsen blev testet for doping.

 

Dagens Gossip