»Hvad tænker Lars Løkke på?«

11/10/2013 11:24

BNB

Nyheder
Det vurderer en række politiske kommentatorer, efter det er kommet frem, at GGGI, som den danske stat støtter med omkring 90 millioner kroner om året, har brugt mere end 770.000 kroner på 15 flyrejser til Lars Løkke Rasmussen.Selv om Venstres formand har forklaret, at han har fulgt de gældende rejseregler for organisationen, og at reglerne siden er blevet ændret, så giver de dyre rejser ham alvorlige ridser i lakken, mener Ekstra Bladets politiske kommentar, Hans Engell.»Hvad er der sket med dømmekraften? Hvordan kan man brænde over 775.000 kroner af på flybilletter på 15 rejser? Og så er hverken hotel eller andre opholdsudgifter talt med. Hvad tænker Lars Løkke på, for hvis der er noget, han ikke har brug for, er det en ny bilagssag,« skiver Engell i avisen.Netop Løkkes fortid med bilagssagen får de dyre flyrejser til at fremstå endnu værre, lyder det ligeledes fra DRs politiske korrespondent, Ask Rostrup.»Han har en fortid med de her bilag, og set i det lys skulle han nok have tænkt sig en smule bedre om,« siger Ask Rostrup til dr.dk og peger på, at sagen kan komme til at ramme Løkke frem mod et kommende folketingsvalg.»Ligesom statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) af og til kaldes for »Gucci-Helle«, kaldes Lars Løkke Rasmussen for »Bilags-Lars«. Det er ulødigt, men politiske modstandere kan bruge det til at kommunikere med vælgerne i en spidsbelastet situation som for eksempel et valg,« siger han.Hans Engell understreger, at vi først kender den politiske betydning i løbet af de kommende måneder, når meningsmålingerne fælder dom, men han mener, at sagen sætter Løkke i et skidt lys.»Løkkes styrke har hidtil været hans jævne folkelighed, slagfærdighed og politiske tæft. Nu står han (igen) for skud med beskyldninger om bilagskoks, overforbrug og ingen realitetssans over for verden uden for Christiansborg og de bonede gulve. Det er ikke godt,« skriver han.Berlingske politiske kommentator, Thomas Larsen, mener ligeledes, at Løkke »står med en møgsag«, og han er ikke i tvivl om, at sagen får konsekvenser.»Der kan være nok så mange nuancer i sagen, som taler til Løkkes fordel, men bundlinjen er, at han står tilbage som taber. Han har fået genoplivet vælgernes hukommelse om den gamle bilagssag, som sendte ham til tælling, inden han blev statsminister i 2009. Det vil selvsagt skade ham,« siger Thomas Larsen til b.dk.

Mest læste i dag

Det vurderer en række politiske kommentatorer, efter det er kommet frem, at GGGI, som den danske stat støtter med omkring 90 millioner kroner om året, har brugt mere end 770.000 kroner på 15 flyrejser til Lars Løkke Rasmussen.

Selv om Venstres formand har forklaret, at han har fulgt de gældende rejseregler for organisationen, og at reglerne siden er blevet ændret, så giver de dyre rejser ham alvorlige ridser i lakken, mener Ekstra Bladets politiske kommentar, Hans Engell.

»Hvad er der sket med dømmekraften? Hvordan kan man brænde over 775.000 kroner af på flybilletter på 15 rejser? Og så er hverken hotel eller andre opholdsudgifter talt med. Hvad tænker Lars Løkke på, for hvis der er noget, han ikke har brug for, er det en ny bilagssag,« skiver Engell i avisen.

Netop Løkkes fortid med bilagssagen får de dyre flyrejser til at fremstå endnu værre, lyder det ligeledes fra DRs politiske korrespondent, Ask Rostrup.

»Han har en fortid med de her bilag, og set i det lys skulle han nok have tænkt sig en smule bedre om,« siger Ask Rostrup til dr.dk og peger på, at sagen kan komme til at ramme Løkke frem mod et kommende folketingsvalg.

»Ligesom statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) af og til kaldes for »Gucci-Helle«, kaldes Lars Løkke Rasmussen for »Bilags-Lars«. Det er ulødigt, men politiske modstandere kan bruge det til at kommunikere med vælgerne i en spidsbelastet situation som for eksempel et valg,« siger han.

Hans Engell understreger, at vi først kender den politiske betydning i løbet af de kommende måneder, når meningsmålingerne fælder dom, men han mener, at sagen sætter Løkke i et skidt lys.

»Løkkes styrke har hidtil været hans jævne folkelighed, slagfærdighed og politiske tæft. Nu står han (igen) for skud med beskyldninger om bilagskoks, overforbrug og ingen realitetssans over for verden uden for Christiansborg og de bonede gulve. Det er ikke godt,« skriver han.

Berlingske politiske kommentator, Thomas Larsen, mener ligeledes, at Løkke »står med en møgsag«, og han er ikke i tvivl om, at sagen får konsekvenser.

»Der kan være nok så mange nuancer i sagen, som taler til Løkkes fordel, men bundlinjen er, at han står tilbage som taber. Han har fået genoplivet vælgernes hukommelse om den gamle bilagssag, som sendte ham til tælling, inden han blev statsminister i 2009. Det vil selvsagt skade ham,« siger Thomas Larsen til b.dk.