Hvem er Bulgariens profiler egentlig?

Hvis det skulle være gået nogens næser forbi, så spiller det danske fodboldlandshold tirsdag aften sin vel nok vigtigste kamp længe. Hjemme i Parken kigger Bulgarien forbi til et noget nær nervepirrende opgør mellem to nationer, der ikke har råd til at tabe.

Bulgarien i samme sætning med fodbold siger måske ikke de fleste det helt store - udover deres 90'er-hold med med store spillere som Hristo Stoichkov, Yordan Lechkov og Krasimir Balakov. Dengang kunne man lege med om medaljer med de store fodboldnationer bedst eksemplificeret med fjerdepladsen under VM-slutrunden i 1994.

I dag er holdet dog dumpet helt ned som nummer 46 på FIFA's verdensrangliste. Det skyldes i høj grad, at man hverken har formået at kvalificere sig til de seneste tre VM-slutrunder eller de seneste to EM-slutrunder.

Men i disse år lugter de blod. I skrivende stund er nationen placeret på andenpladsen i Danmarks VM-kvalifikationsgruppe, hvor man ved at undgå et nederlag til Danmark tirsdag aften selv kan besejle sin skæbne i kampen om gruppens andenplads, der giver adgang to playoff-kampe.

I håbet om at nå det mål spiller især tre mand i den nuværende trup en stor rolle.

Den første er målmanden Nikolay Mihaylov, der er på kontrakt hos hollandske Twente. 24 år er han blot, mens der på cv'et er noteret 26 landskampe. Det tidligere Liverpool-talent er en solid, fast skanse i målet, som er garant for solide præstationer.

På højrebacken er holdets vel nok største stjerne i form af Stanislav Manolev. Han blev i januar udlejet fra PSV Eindhoven til Premier League-klubben Fulham, hvilket gør ham til den eneste i Bulgariens trup til at have sin daglige gang i én af de fire store europæiske ligaer - La Liga, Premier League, Bundesligaen og Serie A. 27-årige Manolev er noteret for 29 landskampe og to mål.

I front har Bulgarien deres 25-årige anfører, Ivelin Popov, der er noteret for 40 landskampe og syv mål. Til dagligt spiller han for det russiske tophold Kuban Krasnodar. Popov blev noteret for én enkelt scoring i 6-0-sejren over Malta i fredags.

 

 

Dagens Gossip