Hver 10. ung kan blive afhængig af internettet

Det er en EU-betalt undersøgelse, hvor forskere fra syv forskellige lande har medvirket, som har vist at hver 10. ung i Europa, er i risikogruppen for at blive afhængige af internettet. En lidelse kaldet IAB, stående for Internet Addictive Behavior.

Symptomerne på IAB er klare, da den enkelte person ikke længere kan styre sit brug af nettet, og forsømmer sociale kontakter og andre aktiviteter, for at isolere sig fuldstændigt foran computeren.

I forbindelse med undersøgelsen har forskerne beskæftiget sig med unge i alderen 14-17-årige.

Dog er der forskel på resultaterne fra de forskellige lande, som har deltaget i undersøgelsen. For eksempel i Spanien er det hver femte ung, som er i risikogruppen for IAB, hvor det i Island kun er hver 15. ung, der er i risikogruppen. Det samlede gennemsnit for Europa er at hver 10. ung er i risikogruppen for IAB.

I de undersøgte lande viste det sig, at 1,2 procent af de medvirkende unge i allerede led af IAB.

Hos de internet-afhængige unge viser undersøgelsen også, at de bruger mest tid på sociale medier og online spil, og at mange af dem efterfølgende klarer sig dårligt i skolen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip