Hver anden kender ikke de nye nummerpladeregler

Reglerne er indført for at dæmme op for et støt stigende nummerpladetyveri, men reglerne er tilsyneladende ikke sivet helt ind hos danskerne. Det viser en undersøgelse blandt 1.007 personer, som YouGov har foretaget for Codan. Det skriver Søndagsavisen.

46 procent af alle svarer ”nej” til at kende til de nye regler, og det tal overrasker Codans pressechef.

- Tilsyneladende har det offentliges kommunikation om de nye regler ikke været slagkraftig nok. Men da det i sidste ende er forsikringsselskabernes kunder, der står med problemerne, samtidig med at et misbrug af stjålne nummerplader kan føre andre omkostninger med sig, har vi også en klar interesse i at få kommunikeret det her ud, siger Peter Høyer.

LÆS OGSÅ: Ny lov på fredag: Nu skal du have nummerpladerne skruet fast

Bliver nummerpladerne nakket, må du blot håbe, at tyvene kun snupper den ene. For så længe der sidder én af slagsen bag på bilen, må du gerne køre, mens du venter på at få en ny fremsendt. Men hvis begge er væk, skal bilen faktisk afmeldes og registreres igen.

- Det er total nederen, som min søn ville sige. Omregistreringen koster penge, og der går hurtigt nogle timer med at få fat i de nye plader og få dem monteret. Så mit bedste råd er hurtigst muligt at få fat i de rigtige skruer, og så smutte ud i skuret efter det rigtige værktøj og få nummerpladerne sat ordentlig fast. Eller hvis spidskompetencerne ligger et andet sted end i fingrene, så skal nu i stedet søge hjælp hos fagfolk, lyder opfordringen fra Peter Høyer.

Undersøgelsen viser samtidig, at der nok fortsat er en kønsrollekamp, når det gælder husstandens bil. 59 procent af alle mænd kender til de nye regler. Blot 40 procent af alle kvinder gør det samme.

Fra 15. november i 2015 kan du også se frem til en bøde på 1.000 kroner, hvis dine nummerplader ikke er fastgjort efter de nye retningslinjer.

 

Dagens Gossip