Hver femte dagpengestop kan ramme indvandrere

Næsten hver fjerde 3F'er der er truet med at falde ud af dagpengesystemet har anden etnisk baggrund.

På landsplan ses samme tendens, hvor brev om akutpakken er landet hos omkring 52.000 danskere. Her har hver femte modtager minoritetsbaggrund.

- Da 3F organiserer omkring 11 procent med anden etnisk oprindelse, må vi konstatere, at vores etniske minoritetsmedlemmer er dobbelt så hårdt ramt af den forkortede dagpengeperiode, siger forbundssekretær i 3F, Per Christensen.

I 3F peger man på stærkere midler end akutpakken, hvis minoritetsmedlemmer skal have fodfæste på jobmarkedet.

Det er noget man har gode erfaringer med hos Arriva Danmark. Her arbejder 89 forskellige nationaliteter. Arrivas erfaring er, at virksomhederne selv bør gøre en aktiv indsats for at åbne dørene for personer med anden etnisk baggrund. Blandt andet gør Arriva Danmark rigtig meget ud af danskundervisning.

- Hos os er mangfoldighed en styrke. Vi er meget åbne om vores mangfoldighedsarbejde og har "imødekommenhed" som en af vores værdier. Vi er også kendt af omverdenen for det ry, siger Diversity Manager, Pernille Kiær, Arriva Danmark.

3F foreslår også partnerskabsaftaler med virksomheder om at styrke jobrotationen for etniske medlemmer. En anden mulighed er isbryderordninger, hvor de ansatte blandt andet opnår danskundervisning i arbejdstiden.

 

Dagens Gossip