Hver fjerde 3F'er er forsvundet fra kommunerne

Ifølge de nyeste tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor er der skåret 2.184 kommunale rengøringsassistenter og 2.990 specialarbejdere og gartnere væk fra september 2009 til 2012. Det svarer til, at hele 28 procent af de kommunale rengøringsassistenter er forsvundet. Og 24 procent inden for vej- og parkområdet.
3F-området er især hårdt ramt. For samlet set har kommunerne mistet 5,6 procent af deres ansatte over den treårige periode. Eller hvad der svarer til 24.360 fuldtidsstillinger, viser tallene.

Blandt især rengøringsassistenter er deltid meget udbredt. Men tallene er omregnet til fuldtidsstillinger, skriver Fagbladet 3F:

- Så faldet skyldes desværre ikke, at vi blot kan sige, at de ansatte er overgået til fuld tid, siger formanden for 3F's offentlige gruppe, Ellen K. Lykkegård. Hun ser to primære årsager:

- Dels er der de rå afskedigelser for at få kommunebudgetterne til at hænge sammen. Dels rammes de kommunale jobs, når der udliciteres. Rengøringen har længe stået på mål, og inden for vej- og parkområdet har vi også set udlicitering slå igennem de seneste år, siger Ellen K. Lykkegård.

Antalsmæssigt står lærerne for en stor del af faldet i den kommunale beskæftigelse. Lidt over 6.000 fuldtidsstillinger er væk over de tre år. Omvendt er akademikerne ikke blevet beskåret. Her er kommet lidt over 1.000 flere fuldtidsstillinger siden 2009. Det svarer til en stigning på syv procent.

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip