Hver fjerde føler sig for god til sit job

En stor del af danskerne har det ikke som den efterhånden landskendte 'Dovne Robert' Nielsen. I modsætning til ham er de nemlig villige til at tage et job, som er under deres niveau.

Det viser en ny undersøgelse fra rekrutterings- og vikarbureauet Randstad, som metroXpress bringer i dag.

I den svarer 25 procent af de danske lønmodtagere, at de er meget enige eller enige i, at de er overkvalificerede i forhold til deres nuværende job. At de ser sådan på det, er hverken godt for dem eller samfundet. Det siger seniorforsker Chantal Pohl Nielsen fra KORA, tidligere Anvendt Kommunalforskning.

- Uanset om man formelt set er overkvalificeret eller bare føler, at man er det, kan det være et problem. Man vil typisk være mere utilfreds og umotiveret, hvis man ikke får brugt sine evner, og det er også skidt for samfundet, at kompetencerne ikke bruges bedst muligt. Derudover vil man typisk få en lavere løn, og det betyder færre penge i statskassen, siger seniorforskeren, der beskæftiger sig med netop overuddannelse, til metroXpress.

Undersøgelsen viser dog også, at der er færre danskere, som føler sig overkvalificerede, i forhold til i andre lande. Lønmodtagere i 32 lande er spurgt, og gennemsnittet er 47 procent - altså næsten dobbelt så stor en andel som i Danmark.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip