Hver tredje dansker har det for koldt eller for varmt

Det mener HK/Privat på baggrund af en undersøgelse foretaget af Epinion blandt 1.680 medlemmer af fagforbundet.

32 procent svarer, at de har det for varmt på arbejdet om sommeren, og 28 procent har det for koldt om vinteren.

Det er ikke hensigtsmæssigt, siger Svend-Erik Hermansen, arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat.

»Medarbejderne risikerer at blive syge af at arbejde i for meget varme eller kulde. Arbejdsgiverne har pligt til at sørge for, at temperaturen er i orden året rundt. Den skal ligge mellem 20-22 grader og må ikke overstige 25 grader,« siger han i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen viser, at en lang række arbejdsgivere med temperaturproblemer intet gør for at sikre den rette temperatur på arbejdspladsen.

45 procent af de adspurgte, der er på arbejdspladser med varmeproblemer svarer, at ledelsen ikke har gjort noget ved varmen. 43 procent af de adspurgte, der arbejder på virksomheder med kuldeproblemer svarer, at ledelsen ikke har gjort noget ved kulden.

»Det er rystende, at så mange arbejdsgivere lukker øjnene for problemerne med kulde og varme. Tag det op i virksomhedens arbejdsmiljøorganisation, der arbejder med at forebygge dårligt arbejdsmiljø,« siger Svend-Erik Hermansen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip