Hvert tiende barn starter med en iPhone

Mange danske børn har en iPhone i lommen, når de er på legepladsen eller spiller fodbold i skolegården.

Hvert tiende barn får nemlig en Iphone som deres første mobiltelefon. Det viser en undersøgelse, som Userneeds har foretaget for Telenor blandt 1015 forældre til børn i skolealderen.

- I modsætning til tidligere har børn i dag stor viden om mobiltelefoner og klare forestillinger om, hvad deres første mobiltelefon skal kunne, fortæller Mattias Ringqvist, markedsdirektør i Privat i Telenor, i en pressemeddelelse.

- Derfor lader forældrene dem være med til at bestemme.

Undersøgelsen afslører, at forældrene lægger mest vægt på børnenes mening, når den første mobiltelefon skal købes. Eksperternes anbefalinger, hvad andre forældre gør og hvilke regler skolen opstiller, glider i baggrunden.

- Vi kan se i vores undersøgelse, at børn i høj grad eller i nogen grad har indflydelse på, hvilken telefon de får som de første.

- Det stemmer meget godt overens med, hvad vi oplever i butikkerne, hvor vi hver dag møder børnene sammen med deres forældre, siger Mattias Ringqvist.

Undersøgelsen viser desuden, at 56 procent af børnene får en helt ny mobiltelefon som den første, mens de resterende 44 procent arver mobilerne fra mor, far og ældre søskende.

Nokia, Samsung og Sony er de foretrukne mærker, når forældrene skal finde den første telefon til barnet. De tre mærker står tilsammen for 70 procent af de første mobiler.

Telenor tilføjer i pressemeddelelsen nogle gode råd til barnets første mobiltelefon:

Man skal eksempelvis hurtigt lære barnet ikke at udlevere telefonnummeret til fremmede.

Og forældrene skal være gode forbilleder og ikke have mobilen fremme ved middagsbordet.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip