Hvilket VM-drama: Vind eller forsvind!

Danmark versus Slovenien er som den syvende kamp i playoff. Eller næsten.

Selv om et nederlag ikke er en dødsdom, er taberen tirsdag eftermiddag meget ilde ude og med stor sandsynlighed på vej ud.

Groft sagt: For Per Bäckmans spillere er det vind eller forsvind. Siden det smertelige nederlag til slovenerne i OL-kvalen i februar er tre NHL-spillere, Mikkel Bødker, Philip Larsen og Oliver Lauridsen, stødt til, og andre nøglespillere som Mads Christensen, Julian Jakobsen og Morten Green er i bedre form i dag end dengang.

Slovenien med spillere fra en lille halv snes europæiske ligaer kommer med samme hold som i Vojens.

Kan Danmark holde niveauet fra kampene mod Canada og Norge, tipper sporten.dk tre livsvigtige danske point, og det kan blive til endnu flere med kampen i næstsidste runde mod Hviderusland i baghånden.

Nedrykningssystemet er i år lavet om, så det ikke automatisk er nr. 8 i de to puljer, der rykker ud, men de to dårligste hold overall blandt de 16 A-nationer.

I puljen i Helsingfors er Letland og Østrig uden point efter to kampe, mens Frankrig sikrede sig en vigtig sejr over Østrig.

At Hviderusland ikke kan rykke ud som VM-arrangør næste år er et klart minus for Danmark. Per Bäckman holder sig til sin oprindelige målmandsplan, som har fungeret perfekt i de første to kampe.

- Der er ikke noget, der har ændret sig. Simon og Patrick har gjort det godt. I morgen (tirsdag, red.) får I besked, lyder svaret på spørgsmålet, hvem der spiller mod Slovenien.

Men holder Per Bäckman kortene tæt ind til kroppen, er Simon Nielsen i sporten.dk's øjne det logiske valg. Daniel Nielsen fik skulderen slået af led i Norgeskampen og er ude af turneringen, men landstræneren har stor tillid til sine syv backs.

- De har været lysende og spillet på meget højt niveau. Problemet er længere fremme i banen. Vi laver for få mål og skal udnytte powerplay bedre, siger han.

- Generelt vil jeg sige, at vi har spillet bedre, end jeg havde turdet drømme om. Jeg ser ingen grund til, at det ikke kan fortsætte. Min norske trænerkollega, Roy Johansen, fortalte, at han ville have været tilfreds med ét point. Det fortæller lidt om den klasseindsats, vi leverede. NHL-stjernen.

Philip Larsen spillede en pragtkamp et døgn efter sin landing på europæisk jord. En præstation, der sættes i relief af, at han ikke har trænet siden Dallas Stars sidste kamp 27. april.

- Det er en livsvigtig kamp mod Slovenien. Ligesom dén sidste år mod Letland, siger han.

- Alle véd, hvor meget den gælder, og alle er sat op til at give alt, hvad de har. Jeg har en god følelse og er optimist. Dén kamp vinder vi. Philip Larsens optimisme deles af kaptajnen, Morten Green.

- Det gik galt i februar, men vi er bedre forberedt nu, er ikke så slidte og har fået vigtige spillere hjem. Nøglen til sejr er defensiven, og så skal vi score mere end et eller to mål, siger han.

 

Dagens Gossip