Hvis du tror, danske unge drikker meget, så skulle du se, hvad de voksne drikker

Drukture i Prag, druk-rekord bland EU´s unge og vilde gymnasiefester. De danske unge får gang på gang på puklen for deres alkoholvaner.

De drikker da også en del: 15 procent af de unge 16-24-årige drikker mere end de anbefalede 21 genstande om ugen.

Læs også: Ny forskning: Rødvin kan være slankende

Men de har det ikke fremmed steds fra, viser dugfriske tal fra Sundhedsstyrelsens og Statens Serum Instituts nye opgørelse ”Alkoholstatistik 2015”.

Den afslører, at de veluddannede ældre over 65 år har danmarksrekorden, når man ser på andelen, der drikker mere end Sundhedsstyrelsens højrisikogrænse på 21 genstande for mænd og 14 genstande for kvinder i gennemsnit året rundt.

Læs også: Drukbremse er en myte: Grønlændere kan sagtens tåle alkohol

I denne alders- og uddannelsesgruppe drikker 16 procent mere end det anbefalede hver uge. Det skriver Politiken lørdag.

Blandt de kortere uddannede i samme aldersgruppe, drikker kun 5 procent af de kortest uddannede lige så meget.

Læs også: 5 grunde til at du skal tage et glas rødvin her til aften

- Det er naturligvis bekymrende. Jo længere uddannelse blandt de ældre, des flere drikker over højrisikogrænsen. Når det kommer til alkohol blandt de ældre, er der en omvendt social ulighed i sundhed, siger afdelingslæge i Sundhedsstyrelsen Mia Fischerman til Politiken.

Udover at kigge de unge efter i sømmene, kan det med andre ord være, at de voksne, veluddannedes alkoholforbrug også skal under lup, peger eksperter på. Der er trods alt tale om et forbrug, der ikke vægter ordsproget "alt med måde".

.

Dagens Gossip