Hvordan vil du se ud, hvis dit hoved var lavet af dej?

Det lyder nok lidt mærkeligt, men dej-portrættet er faktisk et klassisk portrætfoto - bare med det lille twist, at portrættet bliver taget med en klump dej over hovedet. 

Kunstneren bag dej-portrætterne er samtidskunstneren Søren Dahlgaard, der har opnået stor anerkendelse på den internationale kunstscene, hvor hans værker har været vist på nogle af de største museer verden over.

Det er meningen, at vores opfattelse af den traditionelle portrætform skal udfordres med dejen. Og det gør de noget ved i Horsens, hvor man den 11. september i Kuben selv kan få lavet sit ansigt i dej.

- Hvis man ser lidt mere alvorligt på konceptet, så rummer dejportrætterne dog også en diskussion af de skønhedsidealer, vi alle skal leve op til i dag. Hvor fokus er på den ydre skønhed, i stedet for at fokusere på mennesket bag. Med dejportrættet tvinges man til at fokusere på kropssignaler, kropsholdning eller de effekter som folk føler beskriver dem, frem for blot et ansigt. Man vil blive overrasket over, hvad man kan læse ud fra det, fortæller Søren Dahlgaard.