I dag skal vreden vinde

For i går var tyske Marcel Kittel igen overlegen på stregen i Tours, selvom Mark Cavendish blev afleveret sikkert på første parket af leadout Gert Steegmans.

- Drengene satte i gang på det rigtige tidspunkt og afleverede mig på det rette sted. Men jeg blev bare slået af en bedre mand, lød forklaringen ydmygt fra en sjældent ydmyg mand.

Cavendish er blevet reduceret til en sprinter, der kan besejres i det rene opgør mand mod mand.

Sidste udkald før 21. juli

Etapen til St. Amand-Montrond i dag udgør derfor sidste mulighed for at vinde en sprintsejr, inden feltet afslutter løbet på Champs-Élyssées i tusmørke søndag den 21. juli. Og med et lille bump af en stigning kort før mål i dag, er det ikke engang den velbetalte præmiehingsts livret af et opløb, der venter.

Vinder Mark Cavendish ikke, vil han maksimalt kunne tage to etapesejre i dette års Tour de France. En fattig høst for en mand, der selv i sidste års skuffende Tour de France vandt tre etapesejre med begrænset holdhjælp – i skyggen af holdkammerat Bradley Wiggins’ gule triumf. De fire foregående år fra 2008-2011 vandt missilet fra Manx fire, seks, fem og fem sejre i en overlegen Tour-fest sammen med den danske sportsdirektør Brian Holm.

Lovende optakt

I år skulle succesduoen have været tilbage på det spor, og forberedelserne lovede godt med en sejrsrus i Argentina, Oman og fem etapesejre i Giro d’Italia med tilhørende erobring af løbets sprintertrøje. Resultater, der fik målsætningen til at lyde på både den grønne pointtrøje og fire til fem etapesejre undervejs. Med Peter Sagan sikkert styrende mod den grønne trøje, og Argos-Shimanos Marcel Kittel tre etapesejre, er begge mål uden for rækkevidde i en realistisk verden.

Marcel Kittel lagde sig kløgtigt på hjul af Mark Cavendish’ tog i form af Matteo Trentin, inden den Dolph Lundgreen-lignende muskelmand hamrede forbi den tidligere så uovervindelige Cavendish med en vis selvfølgelighed over sin tredje etapesejr.

Voldsomt styrt

Den tyske konkurrent André Greipel var ikke mødt op til afslutningsbal, da han og Lotto-Belisol-holdet blev bremset af et voldsomt styrt med under tre kilometer tilbage af opløbet i Tours.

- Jeg viste, at jeg kan slå de bedste sprintere, og holdet viste, at vi det har et af de bedste sprintertog i verden, lød det selvtillidsfyldt fra tyskeren efter. Han anede ikke engang, at hans tredje etapesejr samtidig udligner den tyske rekord for etapesejre i et Tour de France sat af Erik Zabel.

Mark Cavendish’ indre vildskab rakte ikke til at forhindre det. Årets Tour har ellers leveret rigeligt af det brændstof, som den nybagte far plejer at føde sin sejrsvilje med: Indebrændt vrede. Chancen for karrierens første gule trøje blev afløst af asfalteksem på den kaotiske første etape til Bastia, mens han senere rasede ud på holdkammeraterne i bussen efter nederlag på sjette etape i Montpellier, der skulle have været opfølgeren på sejren i Marseille.

Uheldigt fokus

Hans image som feltets rockstjerne blev ikke sultet, da han på mandagens 10. etape til St. Malo blev slået af både Marcel Kittel og André Greipel, men samtidig måtte forklare sin rolle i et sammenstød med Tom Veelers, der blev sendt i asfalten med 75 km/t. Cavendish rev i efterfølgende frustrationsbølge diktafonen ud af hånden på en amerikansk journalist og smed den ind i Omega-Pharma Quicksteps holdbus.

Selv på onsdagens enkeltstart var Mark Cavendish i uheldigt fokus, da han blev offer for en tilskuers gemene overgreb i form af en urinbombe. Vreden og frustrationen har godt arnested i Mark Cavendish i dette års Tour de France. I dag skal han forsøge at anvende den til at vinde cykelløb.

 

Dagens Gossip