I Ringkøbing skal borgerne betjene sig selv digitalt

Hvis man som borger i Ringkøbing-Skjern kommune skal melde flytning, have nyt sundhedskort eller søge økonomisk friplads, så er det slut med papirblanketter. Fra 1. december indfører kommunen digital selvbetjening, og på otte områder bliver det obligatorisk at betjene sig elektronisk.

- Frem mod 2015 vil flere og flere af kommunens services foregå digitalt, siger Bent Sørensen, leder af kommunens borgerservice. Målet er, at 80 procent af al kontakt mellem borgerne og det offentlige i 2015 skal foregå digitalt.

- Digital service er god service, og vi glæder os til at gøre tjenesterne tilgængelig for borgerne. Fremover kan borgerne betjene sig selv let og hurtigt, og lige på det tidspunkt det passer dem. Du er ikke længere afhængig af kommunens åbningstider. Vi ved, at borgerne er rigtig gode til at betjene sig selv på nettet. Men vi er også klar over, at nogle vil få brug for hjælp. Derfor er vi klar med en ekstraindsats i form af udlevering af selvbetjeningskort og undervisning, siger Bent Sørensen.

Kommunen er med i et projekt, hvor frivillige digitale ambassadører skal hjælpe de borgere, der mangler en digital hånd.

- Det forventer vi os meget af. Frivilligcentret er gået stærkt ind i arbejdet, og det begynder allerede at blive rullet ud nu. Hvis man synes, det er svært eller utrygt, er der stadig hjælp at hente i borgerservice. Vi hjælper gerne med at guide borgeren på selvbetjeningsløsningerne, siger Bent Sørensen.

Den første digitale bølge

Fra 1. december skal følgende services foregå digitalt: Sundhedskort, EU-sygesikringskort, Flytning, Adresseforespørgsel, Bopælsattest, Pladsanvisning, Økonomisk friplads og Skoleindskrivning.

 

Dagens Gossip