IBC-elev tog kampen med sig selv

Den hvide kasket med lilla bånd sidder kækt på Jannicke Ravn Bechs blonde hoved. Smilet nedenunder skyggen siger mere end ord. Den 22-årige kvinde fra Viuf er netop sprunget ud fra HG på IBC i Kolding efter to års slid med bøgerne og er klar til at tage en bid af fremtiden.

- Jeg er bare så glad for at være færdig. Og ydermere har jeg fået en læreplads, så der er virkelig noget at fejre, siger Jannicke og fortsætter:

- Det første år på HG var helt fantastisk, men andet år var hårdt rent fagligt, og nogle dage var jeg lige ved at smide håndklædet i ringen og blive hjemme under dynen. Men jeg var nødt til at tage mig sammen og tage kampen med mig selv, for det skulle ikke ende som med gymnasiet, hvor jeg droppede ud, fortæller Jannicke ærligt.

Undervejs fik hun støtte af både sine forældre, veninder og underviserne på HG.

- Lærerne hjalp mig for eksempel ved at tage en snak, når jeg syntes, det hele var surt og træls. De fik mig til at stoppe op og se på, hvordan verden egentlig ser ud, og at det ikke nødvendigvis ville være et bedre valg at stoppe og skifte retning.

Selvtillid

Med hjælp fra IBC søgte Jannicke en elevplads med lys og lygte. Og omkring nytår var der bid hos optikerkæden Louis Nielsen i Vejle.

- Jeg havde svært ved at tro på det, indtil jeg havde skrevet under, fortæller Jannicke og ler lettet, inden hun fortsætter.

- Jeg blev rigtig glad, for så har det kunnet svare sig, at jeg har sagt til mig selv, at jeg skulle tage kampen op og komme videre. Det betyder, at jeg har fået noget selvtillid og tro på, at det nytter at kæmpe.

Jannicke bruger ikke selv hverken briller eller kontaktlinser, så for hende bliver det en udfordring at sætte sig ind i, hvordan folk med synsproblemer har det. Det glæder hun sig til.

- Jeg kan lytte til kunderne og læse, hvad de har brug for og give dem en god service. Og forhåbentlig kan jeg være med til at give butikken et godt ry, siger Jannicke, der har første arbejdsdag den 27. januar. Hun glæder sig til det nye kapitel i hendes liv.

- Jeg drømmer om at få en god karriere og være glad hver dag, når jeg står op. Og jeg glæder mig til at give kunderne en god købsoplevelse og at bruge den viden, jeg har fået på IBC.

HG på IBC på Tvedvej 7 i Kolding holder åbent hus torsdag den 23. januar klokken 19. Her kan man møde elever og lærere til en snak om uddannelsen, fagenes indhold og fremtidsmulighederne.

 

Dagens Gossip