IBC-elever klar til landsfinalen i økonomispil

De præsterede et rekordstort overskud, da de i september lagde en økonomisk strategi for en fiktiv virksomhed i den lokale KPMG-dyst på handelsgymnasiet på IBC i Kolding. Nu er de som landets bedst placerede hold klar til finalen i morgen i København.

Det handler om de fire 3. års-elever fra studieretningen Økonomi og Ledelse, Anders Kirkely, Martin Jacobsen, Claus Koch og Michael Trillingsgaard. I september spillede de sig i løbet af ni runder til et overskud på knap 2,3 millioner kroner og lavede samtidig årets elevrekord.

Den placering har de fastholdt, og i morgen skal de møde syv finalehold til et ekstra udfordrende spil på KPMG´s domicil i København.

Det er Keld Nørgaard fra firmaet Welcome Management, der har udviklet spillet specielt for medarbejdere i danske virksomheder, der ikke har ledelsesfunktioner.

Gennem spillet får deltagerne en virkelighedsnær oplevelse af, hvordan en moderne virksomhed fungerer. I samarbejde med revisionsfirmaet KPMG gennemfører Keld Nørgaard hvert år en særlig turnering for en lang række skoler landet over. De bedste hold dyster om den bedste placering i en finale.

I år er der blevet spillet på i alt 19 handelsskoler landet over.

Dette års spil har handlet om salg af iPod-højttalere - om at præstere det bedste overskud ud fra de bedste strategier med fokus på tilrettelæggelsen af produktionen, markedsføringen, produktpris og salget. Indlagt i spillet har der været en økonomisk krise, som eleverne skulle agere i forhold til.

Anders Kirkely, Martin Jacobsen, Claus Koch og Michael Trillingsgaard lagde sig fra starten i spidsen ud fra en relativ simpel erhvervsstrategi, der handlede om en lav produktpris, lave produktionsomkostninger og stor satsning på marketing og reklame.

De fire elever fik stor ros for, at de som det eneste hold havde holdt fast i deres strategi og kun løbende havde justeret økonomien undervejs, hvilket sendte dem i mål med rekordoverskuddet på de knap 2,3 millioner kroner.

Det er underviser Poul Erik Buchhave, der sammen med Keld Nørgaard hvert år afvikler spillet over en enkelt dag på IBC I Kolding, og han er meget stolt over de fire elevers præstation. Han er spændt på, hvordan det går holdet fredag eftermiddag, hvor sværhedsgraden bliver strammet.

 

Dagens Gossip