Iben Hjejle: Mine rødder har givet mig mod

I tv-serien "Dicte" flytter Iben Hjejle i hovedrollen som den modige journalist tilbage til sin fødeby Aarhus, hvor hun som krimireporter er med til at opklare forbrydelser.

Selv er Iben Hjejle opvokset på den anden side af Storebælt, nemlig i den københavnske forstad Søborg. En by, der dannede rammen om en tryg barndom for den 43-årige skuespillerinde.

- Jeg er meget glad for min forstadsopvækst. Den er forbundet med noget roligt for mig. Man kunne reelt kede sig, hvis der ikke var nogen hjemme på vejen at lege med. Men jeg gik til skøjteløb og hang meget ud på det lokale bibliotek, fordi jeg læste meget, fortæller Iben Hjejle.

"Dicte"-stjernen har boet hele 25 år af sit liv i byen, der mest af alt er kendt for at huse den gamle Tv-byen, og kender derfor området ud og ind.

- Jeg kan komme kørende i min bil gennem byen og sige: "Det dér plejer da ikke at ligge der" eller "Nå, har de flyttet den?". Og jeg ved, at slagteren og ostehandleren har været der længe. At kunne navigere i en by giver en fornemmelse af at høre til et sted, siger Iben Hjejle om sin hjemby.

Den trygge barndom i forstadsbyen har gjort, at den danske filmstjerne i dag ikke selv har behov for at slå sig permanent ned i et parcelhus.

- Med tiden har jeg fundet ud af, at jeg føler mig mest hjemme, hvor de mennesker, jeg holder af, befinder sig. Jeg tror, den følelse bunder i, at jeg i virkeligheden hører til et sted og ved, hvor jeg kommer fra. Min opvækst i Søborg har givet mig en tryghed, så jeg tør flytte rundt i stedet for selv at købe mig et lille hus i forstaden, siger Iben Hjejle, der i dag er bosat på Frederiksberg.

Den 24. september løber anden sæson af tv-serien "Dicte" over skærmen.

Newspaq

 

Dagens Gossip