Ida Auken: Jeg er ikke kandidat

Ida Auken er ikke kandidat til formandsposten i SF. Det meddeler miljøministeren på sin Facebook-profil.

- I løbet af det sidste halvandet døgn har jeg gjort op med mig selv, at jeg ikke er kandidat, skriver Ida Auken på sin profi og tilføjer:

- Jeg er glad for at være miljøminister. Det er et privilegeret arbejde, og miljøpolitikken er så vigtig for vores fælles fremtid, at den skal have fuld opmærksomhed. Jeg meddeler dette nu, så vi kan få fokus på de kandidater, der stiller op. Det fortjener vores parti.

Ida Auken har ellers været udråbt til at være en af de to mest oplagte kandidater til at overtage formandsposten fra Villy Søvndal. Den anden kandidat er sundhedsminister Astrid Krag.

- Villy Søvndal har sagt det helt klart: SF skal have en formand, der kan samle partiet. Det er jeg enig i. Vi er et levende parti dannet af mange strømninger, ikke et parti bygget på modsætninger, skriver Ida Auken om sin beslutning.

- Det er vigtigt, at vi får en god proces de næste uger og måneder, så SF'erne kan kende sig selv i vores parti og føler sig inddraget i beslutninger om partiets kommende retning.

Ifølge SF's pressechef Tasja Parize har ingen endnu meldt sig som kandidater til posten.

Tidligere har politisk ordfører Jesper Petersen, skatteminister Thor Möger Pedersen og handelsminister Pia Olsen Dyhr også meldt ud, at de ikke er interesserede i at overtage sædet efter Søvndal.

Af de mulige kandidater, der ellers er blevet gisnet om, er Mette Touborg, der har været borgmester i Lejre siden 2009 og altså sundhedsminister Astrid Krag, som med Aukens afgang er den umiddelbare favorit.

Partiets politiske ordfører Jesper Petersen siger til Ritzau, at han trods Aukens exit i formandskampen endnu ikke vil pege på en afløser for Villy Søvndal.

 

Dagens Gossip